دستگاه جوجه کشی دستگاه جوجه کشی .

دستگاه جوجه کشی

اثر استرس بر سلامت و بازده گله های طیور

 مشکلات موجود در صنعت طیور به علت ترکیبی از مشکل ها مدیریتی، تغذیه ای، عامل ها سرکوبگر ایمنی، عامل ها عفونی و عوامل استرس زا می باشد . استرس در طیور به جهت عارضه ها اقتصادی شدیدی که تولید می نماید مضاعف حائز اهمیت می باشد .
پرندگان در بازه رشد و ایجاد با کارداران استرس زای مختلفی مواجه می شوند، لذا رئیس می بایست به دسته ای باشد که این کارداران کمترین تأثیر را بر راندمان و سلامتی گله بگذارند . برای اعمال مدیریت مطلوب باید کارداران استرس زا و عوارضی که ایجاد می کنند به درستی شناخته شوند . هدف کنترل این عوامل و به دست کم رساندن عوارض آن‌ها می باشد .

ماشین جوجه کشی
استرس یعنی محفظه شرایطی را برای پرنده ساخت کرده که بر سالم و بازده (رشد و تولید) وی اثر گذاشته میباشد و تن پرنده باید به رخدادهای نامتعادل مختلفی که تعادل فیزیولوژیک تن وی را بر هم زده اند پاسخ دهد .
بهگزینی های ژنتیکی انجام شده در پرندگان صنعتی (ماکیان گوشتی) با انگیزه بهبود رشد، گوشت واری بیشتر، ساخت بالاتر و ضریب تبدیل مناسبتر بوده که به یاور حصول به این اهداف، حساسیت به موقعیت محیطی و بیماریها ارتقاء یافته می‌باشد . لذا بایستی برنامه های مدیریتی گله به مدل ای باشد که با برخورداری از وضعیت مناسب پرورشی و تغذیه ای دست‌کم استرس به گله وارد شود، تا گله به هدف ها از پیش تعیین گردیده رسد .
براین اساس می بایست کارداران استرس زا رابه درستی شناخت تا بتوان عارضه ها آن ها را به دست کم رساند .
گونه های
استرس ها: 1)
استرس آب و هوایی ( دما و رطوبت نا مناسب) 2)
استرس محیطی ( نور، تهویه و بستر نامناسب) 3)
استرس تغذیه ای ( کیفیت و توزیع غیرمناسب غذا) 4)
استرس فیزیولوژیک ( سطح رویش پرسرعت یا بلوغ جنسی) 5)
استرس فیزیکی (گرفتن و جابجا کردن پرنده از تالار پرورش به تولید، وزن کشی و بارگیری، مقید کردن جهت واکسیناسیون) 6)
استرس روحی (ترس به علل مختلفی نظیر رمز و صدا) 7)
استرس اجتماعی (تراکم نامناسب، وزن غیر یکنواخت، نظم اجتماعی غیرمناسب در گله) عوارضی
که استرس های متفاوت تولید می کنند: 1- اختلالات تولید مثلی .
2-
خلل در سیستم ایمنی بدن 3-
اختلالات متابولیسمی 4- ارتقاء استعداد ابتلا به بیماریها: استرس سبب ساز ازدیاد حساسیت به بیماریهای مانند مارک، نیوکاسل، مایکوپلاسموز، سالمونلوز، آنتریت نکروتیک، آنتریت هموراژیک و بیماریهای انگلی می گردد .
برای کنترل استرس در گله باید تشخیص اعطا کرد وضعیت پرنده ها نرمال است یا این که ذیل استرس می باشند .
در حالتی که گله از نظر عوامل متفاوت در وضعیت نرمالی باشد، پرنده ها در تالار به طور یکنواختی پخش می شوند، راه می روند، غذا می خورند، تن خود را کش و قوس می دهند، پرهایشان را باز و بسته می کنند، با بستر بازی می نمایند .
ولی در گله ای که زیر استرس باشد، بسته به جور استرس نشانه ها مختلفی از خود نشان می دهد پرنده ها در سالن یکنواخت پخش نشده اند، غذا خوردن، آب خوردن، و تحرکشان طبیعی نبوده و ظواهر مناسبی ندارند . از نظر رشد، هوشیاری و موقعیت لبریز در آوری مطلوب نیستند .
در نظارت های انجام گردیده در گله های متفاوت مشخص شده گله هایی که دست کم استرس به آن ها وارد شود، کمتر دچار بیماری گردیده و پرورش یکنواخت تری خواهند داشت، پاسخ بهتری به واکسنها خواهند داد و گله هایی که با استرس های مختلفی روبرو شوند تعداد حذفی و تلفات بیشتری داشته، ابتلا به بیماری ها در آنها بخش اعظم هست .
در صورتیکه
هر کدام از حالت ذیل در سالن و پرنده ها چشم شود یعنی پرنده ها در معرض استرس می باشند: دمای نامناسب تالار و آب (بالاتر یا پائینتر از حد طبیعی)، تراکم مضاعف پرنده که باعث می شود فضای آبخوری و دانخوری کمتری در اختیار پرنده قرار گرفته و پرنده طعام و آب کافی را دریافت نکند و همینطور از نظر پرورش و تولید دچار خلل شود . بستر آلوده و کثیف و مرطوب که باعث پرورش عامل ها عفونی گوناگون (باکتری ها، ویروسها و قارچها) می شود و استعداد ابتلای پرنده به بیماریها را ارتقا می دهد .
در شرای پروسه افزایش وزن پرنده ها در محدوده استاندارد نیست و از یکنواختی و تناسب فیزیکی مناسبی برخوردار نیستند، فرایند حذفی و تلفات خارج از محدوده ارگانیک است، احوال ظاهری پرها و شاخصهای ثانویه جنسی (مثلاً رشد تاج و ریش در خروس ها) مطلوب نیست، پوست رنگ پریده و چشم ها هوشیار نیستند، زخمهایی روی نقاط متفاوت بدن پرنده وجود دارد، توزیع پرنده ها در تالار غیر یکنواخت هست مثلاً همگی بدور منبع گرمایی توده شده اند یا این که از کوران هوا به کناره دیوارها پناه برده و روی نیز ریخته اند، نوک چینی مناسب در قضیه شان اعمال نشده به نحوی که نمی توانند به صحت دان بخورند و علامت ها دیگر هم بیانگر این هست که عوامل استرس زا به نحوی در تالار حضور دارا هستند و عوارضی را ساخت می کنند که بایستی تا حد قابلیت سعی در حل نقص‌ و بر طرف کردن آن ها داشت و یا در موارد دیگر از وقوع افتاد آنان پیشگیری کرد .
در استرسهای متعدد با دقت به دسته ادله برخورد مطلوب در برابر آن باید انجام شود . مثلاً در صورتی‌که پرنده در استرس گرمایی قرار بگیرد و دمای تالار مطلوب و مطلوب نباشد پرنده برای کاهش دمای بدنش بالها را از بدن به دور می کند، تحرک و عمل خویش را کاهش می دهد، کمتر غذا می خورد تا گرمای کمتری به استدلال متابولیسم خوراک در بدنش ساخت شود و بیشتر آب می نوشد . گرمای تولیدی تن پرنده که ناشی از هضم، جذب، متابولیسم، خوراک میباشد می بایست برابر گرمای دفعی باشد یعنی پرنده انرژی و ایجاد گرما را برای نگهداری دمای تن متعادل می نماید که در این فرایند تنظیم دمای تن با در دست گرفتن جریان خون به بافتهای محیطی به ویژه تاج و ریش و پاها رخ می گیرد . یعنی وقتی پرنده نیاز به از دست دادن حرارت دارد، جریان خون دفعی به این بخشها ارتقاء می یابد، عروق محیطی متسع شده، گرما از بخشهای عمقی تن به سمت بخشهای سطحی رفته و از تن دفع می گردد، که انگیزه کاهش گرمای تولیدی و دفع گرمای مازاد هست .
حدود 75% از انرژی متابولیسمی پرنده به گرما تبدیل می شود و این گرما باید به محفظه دفع شود ، لذا کاهش دریافت غذا یک مکانیسم حیاتی و مطمئن فیزیولوژیک برای کاهش گرمای تولیدی در بدن می‌باشد .
زمانی گرما خیلی مضاعف می شود پرنده با مکانیسمهای معمول نمی تواند گرمای تولیدی بدن خود را دفع کند و بدون چاره می باشد با له له زدن گرما را از لایه های مرطوب سیستم تنفسی دفع کند، یعنی هوا را به سرعت از دهان خارج کند .
در استرس گرمایی شدید له له زدن وسیله حیاتی تهیه دمای بدن می‌باشد و گاهی به ادله گرمای زیاد، تبخیر از سطح کیسه های هوایی و ریه ها انجام می شود و تراز دی اکسید کربن خون کاهش می یابد که چه بسا می تواند منجر به آلکالوز تنفسی گردد و نقص‌ شدیدی در راندمان غذایی جوجه ها ایجاد می شود و در این حالت همراه با کاهش اخذ غذا، تعادل پتاسیم و سایز مینرالها به هم می خورد .
در مناطقی که آب و هوای گرم و مرطوب دارا هستند می بایست هدف این باشد که جریان هوای بالای رمز پرنده ارتقا یابد و رطوبت بستر بیش از 7 % نشود، نوروفروغ بی واسطه خورشید هم به باطن تالار نفوذ نکند پس استرس گرمایی باعث کاهش اخذ غذا، نوشیدن بیش از حد آب، اسهال، خیس شدن بستر، دهیدراتاسیون و از دست رفتن آب و الکترولیتهای ضروری، کاهش وزن گیری و افت ایجاد می شود .
به ازای هر یک مرتبه افزایش دما متابولیسم به اندازه 30-20 % افزایش می یابد، در دمای 28 مرتبه سانتیگراد اشتها به میزان 12 % کاهش خواهد یافت . میزان تخم مرغها کوچک گردیده و کیفیت پوسته افت می کند، تعداد دفعات جفت گیری کمتر شده، کیفیت اسپرم خروسها افت کرده و ناباروری و تولید تخمهای بی نطفه ارتقاء می یابد .
پس در آغاز این که پباده سازی تالار بایستی با دقت به مدل آب و هوای حیطه صورت گیرد، مثلاً در مناطق گرم و مرطوب مناسبترین سالن ها تالار های باز می باشند و بایستی تهویه تونلی در سالن وجود داشته باشد تا هوای خنک بالای راز پرنده همیشه جریان داشته باشد . دور و بر سالن درختکاری باشد تا جریان خنکی از هوا برقرار شود، سقف تالار با شیبی ساخته شود که حرارت کمتری به درون لانه نفوذ کند، تالار در جهتی ساخته شود که بادها جریانی از هوا را در تالار برقرار کنند، خیر این‌که کوران تولید شود .
در مواقع گرما سقف سالن مرتب آب پاشی گردد، در ساعت‌ها گرم روز طعام داده نشود، همچنین خاموشی منجر می شود تا تحرک گله کمتر شده و گرمای کمتری در بدنشان ایجاد شود . دمای آب مطلوب باشد و ویتامینها و الکترولیتها به آب بیش تر شوند تا الکترولیتهایی که از دست می پروسه تا حدی جایگزین گردند . سقف سالن تا حد قابلیت بلند باشد، رنگ سقف به دسته ای باشد که اشعه آفتاب را منعکس کند، دست‌کم در تالار در هر ثانیه 1- 5/0 متر جریان هوا جابجا شود . دمای ایده آل برای مرغ های مادر تخمگذار 25-20 مرتبه سانتی گراد میباشد . در‌صورتی‌که رطوبت و گرمای محیط به حدی بسیار باشد که پرنده نتواند با سرعت کافی له له بزند تا حرارت را از بدنش دفع کند، دمای داخلی بدن به تدریج ارتقا یافته و چه بسا باعث به مرگ پرنده می گردد .
همانطور که پیش از این گفته شد دمای ارگانیک پرنده 41 رتبه سانتیگراد می باشد، در دمای 20-10 مرتبه سانتیگراد پرنده دوچندان سهل و آسان می‌باشد و دمای 25- 20 سکو را می تواند تحمل کند و خودش را با آن انطباق دهد البته بالاتر از آن، استرس گرمایی خویش را نشان خواهد داد . در شرای دمای عمق بدن پرنده به47 سکو سانتیگراد برسد به علت جراحت گرمای وارده احتمال مرگ وجود داراست .
با افزایش دمای تن پرنده تعداد تنفس از 20 بار در دقیقه می تواند به 240 توشه در دقیقه رسد . در دمای 34 سکو سانتیگراد و رطوبت نسبی 40 % ، پرنده 80 % کل گرمای تولیدی بدنش را از شیوه تبخیر از دست می دهد . اما در به عبارتی دما با رطوبت نسبی 50 % تنها نصف گرمای تن با تبخیر از دست می رود و این منجر ارتقاء دمای عمق بدن می گردد . پرنده ای که به علت استرس گرمایی تلف شده باشد بدنش بسیار خشک، خونش تیره رنگ تر از وضعیت طبیعی و چینه دان و سنگدان خالی از غذاست .
لذا مناطقی که آب و هوای گرم و مرطوب دارا هستند می بایست طراحی سالنهای مرغداری در آنها به گونه ای باشد که در گرمای شدید استرس کمتری به پرنده وارد شود (سالن های باز، دریچه ها با حد و اندازه مناسب، شیب سقفها مناسب، پباده سازی سیستم تهویه مطلوب در سالن، درختکاری در گوشه و کنار سالن، انتخاب رنگ مطلوب برای سقفها) .
در مواقع گرم سال باید تمهیداتی در لحاظ گرفته شود . اولاً ترجیحاً در سا‌عتها گرم روز خوراک دهی انجام نشود، آب کافی و خنک همیشه در دسترس پرنده باشد و ویتامینها و الکترولیتها به آب طولانی تر شود، جیره به دسته ای تهیه گردد که گرمای بیش از حد در تن پرنده ساخت نشود . مثلاً چربیها را که اتلاف حرارتی کمتری دارند به فیس متراکم خیس در جیره وارد کنیم تا انرژی کافی تأمین گردد .
از دمای20 درجه سانتیگراد به بالا هر 1 سکو سانتیگراد ارتقا دما منجر افزایش مصرف آب به مقدار 6 % می شود، مصرف آب حدوداً دو برابر مصرف غذاست . لذا در این شرایط بایستی آبخوریها سلامت و فضای کافی داشته باشند . بین دمای 38-32 درجه سانتیگراد هر 1 درجه سانتیگراد افزایش دما مصرف غذا را به میزان 5 % کاهش می دهد .
بیش تر کردن جوش شیرین به آب آشامیدنی یا این که دان پرندگان دوچندان اثر گذار میباشد چون در رطوبت و گرما که پرنده له له می زند اسید لاکتیک، کربونیک، فسفریک، سولفوریک، و اوریک بیشتری ساخت می شود و برای تعادل الکترولیتها و تهیه pH ، نیاز به بافر اکثر می شود .
در این حالت جیره باید از حیث ویتامینها و الکترولیتها کاملاً متعادل باشد، پروتئینهای آسان الهضم در جیره زمینه به کار گیری قرار گیرد و از دادن پروتئین بیشتر پرهیز شود، اسید های آمینه بالانس گردیده و اندازه پروتئین ناپخته جیره به حداقل برسد، چربی جیره متراکم خیس شود زیرا اتلاف حرارتی (HI) کمتری نسبت به کربوهیدراتها و پروتئینها دارااست .
ویتامینهایی مانند A ,D ,C ,E ,B و Nicotinic acid برای در دست گرفتن استرس گرمایی دوچندان اثر گذار هستند . فیزیک دان مناسب باشد و در حالتی که اطراف داریم دانخوریها را بیشتر کنیم . برنامه ریزی به گونه ای باشد که در پیک ساخت گله با استرس گرمایی وخیم مواجه نشود . استرس گرمایی باعث می شود پرنده ها کمتر از حالت معمولی خوراک بخورند و این باعث وزن گیری نا مطلوب پرنده ها می شود . می بایست اعمال استرس زایی مانند نوک چینی و سکو بندی گله را تا خنک شدن هوا به تأخیر انداخت . محافظت تاج بی نقص خروسها در کنترل استرس گرمایی دوچندان موءثر است .
برای محافظت کیفیت و پوسته می بایست میزان صدف دان را ارتقا دهیم یعنی به ازای هر 20 گرم کاهش دریافت دان 5/1 گرم صدف بیش تر کنیم . رشد مرغ و خروس غیروابسته انجام شود و تهویه هر کدام از جنسها متناسب با نیاز خودش باشد . تعداد دفعات دان دهی باید ارتقا یابد تا پرنده ها به غذا تناول کردن تحریک شوند .
نوردهی متناوب در آشیانه های بسته منجر بهبود در رشد، بازده و پاسخ ایمنی می شود . در سالنهای گرم برای بارگیری 6-2 ساعت قبلی از بارگیری پایانی توشه طعام دهی باشد تا لحظه آخر آب در اختیار پرندگان باشد و بارگیری در ساعت ها گرم روز انجام نشود . در آب و هوای گرم تعداد پرنده ها در قفس ها مطلوب بوده و تراکم در قفس در گرما حدوداً 30 % کمتر باشد .
سرمای مداوم سبب کاهش رشد، ضریب تبدیل نامطلوب و تلفات زیاد می شود . قلب چنین پرندگانی گران قدر می شود چون فشار بیشتری به آن وارد شده و در استرس هیپوکسی قرار می گیرند . استرس سرمایی بر سیستم ایمنی ذاتی و سلولی اثر می گذارد و اثری که استرس سرمایی در سنین اولیه بر پرنده می گذارد خیلی شدیدتر از سنین فراتر خواهد بود . با تکامل متعددی که از نظر انتخاب ژنتیکی در ماکیان تیپ گوشتی رخ داده و سبب ساز به رشد پر سرعت در یک عصر هنگامی کوتاه شده، سیستم قلبی و عروقی و تنفسی متناسب با آنان تکامل مطلوب را پیدا نکرده و بالطبع بدن در شرایطی مثل دمای پائین، بضاعت بالانس انرژی نخواهد داشت .
مطالعات انجام گردیده نشان داده است، در مناطقی که دمای هوا پائین می باشد برای اینکه سیستم بدن جوجه بتواند هموستاز مناسبی داشته باشد، خوبتر میباشد جوجه ها را در سنین اولیه با استرس سرمایی اندکی مواجه کرد تا در روزهای بعد از آن اقتدار تطابق بیشتری با دمای پائین داشته و راندمان غذایی آن‌ها خوب تر شود . در این حالت غلظت کورتیزول در پلاسمای خون پرندگان کاهش می یابد و کاهش دما عوارض استرس زای کمتری بر آنان خواهد داشت . ولی چه بسا در‌صورتی‌که دمای محفظه پائین باشد، به جهت تأمین حرارت نباید تهویه را کاهش بخشید زیرا این امر موجب افزایش آمونیاک سالن و جراحت به سیستم تنفسی پرنده خواهد شد .
یک عدد از منابع معمول استرس زا کارداران عفونی می باشند اتفاق افتاد عفونتهای زیر بالینی به عامل بیوسکوریتی ضعیف و مشکل ها موجود در سیستم بهداشتی سبب ساز جراحت به سیستم ایمنی و عدم بضاعت در تولید جواب مطلوب در برابر عامل ها استرس زای گوناگون می شود . عفونت با باکتریهایی که اندوتوکسین دارند منجر کاهش اخذ غذا، کاهش وزن و ایراد در ضریب تبدیل می گردد . در وضعیت ارگانیک چون موکوس روده تندرست است، فلور روده ای بضاعت و توان پیشگیری از ورود باکتریهای پاتوژن به جریان خون و کبد را دارد، اما بیماریها و استرسهای مختلف سد موکوسی روده را دچار آسیب می کند و نقص‌ در سیستم ایمنی ایجاد می شود .
استرسهای مختلف سبب ساز ساخت تغییراتی در متابولیسم قندها ، چربیها، پروتئینها، و موادسازنده کمیاب می شوند .
در حالتی که طیور به علت بیماریهای مختلف پایین استرس قرار می گیرند می بایست تراکم انرژی و پروتئین جیره ارتقا یابد تا کالری دریافتی بهبود یابد، مایکوتوکسین در حالتی که در طعام باشد باعث کاهش دریافت مواد معدنی، سرکوب ایمنی، نقص در واکسیناسیون، عنوان پائین آنتی بادی پس از واکسیناسیون و ارتقاء استعداد ابتلا به بیماریهای دیگر (سالمونلوز، کوکسیدیوز، مارک، گامبورو و آنتریت ویروسی) می شود .
لذا می بایست مواد غذایی از منبع مطمئن خریداری و درست محافظت شوند تا احتمال ساخت توکسین به دست‌کم برسد . بازدید مداوم مواد اولیه جیره فراوان مهم میباشد زیرا قارچ ها سبب از دربین بردن سیستم ایمنی می گردد .
گله ای که در دوره پرورش دچار استرس حاد شود، به علت آسیبی که به سیستم ایمنی آن ها وارد می شود راندمان خوبی در آینده نخواهد داشت .
محدودیت غذایی که در مرغهای مامان گوشتی با هدف کنترل وزن انجام می گیرد یک عدد از کارداران استرس زا می‌باشد . زیرا نیز خوراک کمتر از نیازشان دریافت می نمایند و نیز به یاد کنترل رطوبت بستر، دسترسی محدودی به آب دارا‌هستند .
برای به دست کم رساندن این استرس بایستی فضای دانخوری به حدی باشد که به طور همزمان تمام پرنده ها گله بتوانند دان بخورند و دان در حداکثر زمان 3 دقیقه در تمام تالار پخش شود، زیرا کمبود دان و آب استرس تولید خواهد کرد . در‌صورتی‌که در وقتی که دان داده می شود گوشه و کنار نیز اندک باشد صرفا اشخاص چیره گله می توانند دان بخورند و این خود استرس مضاعفی به آن‌ها وارد کرده و رفتارهای مهاجم و ضربات متعدد و آسیب های جسمی به آنها وارد می شود .
نبود مواد مغذی دریافتی، کمبود پروتئین و غذا نخوردن منجر کاهش جواب ایمنی و ارتقا حساسیت به بیماریها می شود . گرسنگی منجر تغییر تحول فلور میکروبی دستگاه گوارش شده و آن‌ها نمی توانند مقابل پاتوژنها حفاظت مطلوب ایجاد نمایند و لذا حساسیت به بیماری ها ارتقا می یابد . استرس ناشی از گرسنگی باعث سرکوب ایمنی و ابتلا به بیماریهای مختلف در طیوران می شود .
نوک چینی گرچه با هدف حذف استرس نوک زنی و آسیب به پرندگان صورت می گیرد، البته در صورتیکه به راه صحیح انجام نگردد، خود سبب تولید استرس ناشی از عدم بضاعت در دریافت خوراک می گردد، لذا وزن گیریها را دچار نقص‌ می نماید .
در هنگام حمل ونقل پرندگان، استرس مضاعف متعددی به آن ها وارد می شود به ویژه هنگامی از یک پا گرفته می شوند که احتمال شکستگی در پایشان 3 برابر می شود و ضربه به عضله، استخوان، و تاندونها وارد می شود . لذا اعتنا ظریف کارگر برای کاهش مرگ و میر و استرس جابجایی مضاعف دارای اهمیت می باشد .
به
جهت مدیر درست عامل ها استرس زا در مزرعه: 1) تولید کنندگان کارشناسان و نیروی کارگری می بایست فراگیری صحیح چشم باشند .
2) وضعیتهای غیر طبیعی در گله و استرس ها را تشخیص دهند .
3) آب و دان کافی، بستر مناسب، هوای مطلوب و دمای مطلوب در اختیار پرنده ها باشد .
4) در نقل و انتقالات توجه کافی مبذول گردد .
5) مدیر تغذیه با دقت به بازده و موقعیت تن درستی گله انجام شود .
6) حالت تندرست گله با آنالیز تیتر های پس از واکسن، بازرسیهای عصر ای، ارزیابیهای کالبدگشایی مورد پایش قرار گیرد .
به هر جهت کارداران استرس زا وجود دارند، انگیزه تطابق با محیط و حرکت به سمتی است که دستکم صدمه به پرنده وارد شود .


برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۰۴:۵۰ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

خنک کردن ستر به راه و روش اسپری

 مکانیسم فعالیت سیستم خنک کننده تبخیری به رخ زیر است : اسپری آب سبب کاهش دما و در نتیجه خنک شدن تخم مرغ های درون خودرو می شود . در فیس بروز overheating با ارتقاء مقدار آب اسپری گردیده ، می توان دما را تحت آورد و رطوبت دستگاه را تهیه کرد . در این سیستم ـ جذب گرما از محیط برای تبخیر ـ فاکتورهایی بایستی در حیث گرفته شود .

ماشین جوجه کشی
چه اندازه آب برای خنک کردن نیاز است؟ در شرای خودرو جوجه کشی حاوی ۱۰۰۰۰۰ تخم مرغ با وزن ۶۰ گرم باشد در مجموع ۶۰۰۰ کیلوگرم تخم مرغ خوا‌هیم داشت . گرمای منحصربه‌فرد تخم مرغ ها ( گرمای حاصل از متابولیسم جنین ) حداکثر ۳ .۵ کیلو ژول به ازای هر کیلوگرم می‌باشد . به این ترتیب برای خنک کردن تخم مرغ های این ماشین به مقدار ۱ رتبه سانتیگراد ما می بایست ۲۱۰۰۰ کیلوژول یا این که حدود ۵۰۰۰ کیلوکالری گرما از تخم مرغ ها بگیریم .
برای تبخیر هر لیتر آب ۲۲۶۰ کیلوژول گرما از محفظه گرفته می شود . با فرض این که همگی انرژی زمینه نیاز برای تبخیر از تخم مرغ ها تأمین شود برای کاهش ۱ رتبه سانتیگراد به ۱۰ لیتر آب نیاز هست . با این شرایط خودرو باید همیشه در حالا اسپری کردن باشد که این عاقلانه به حیث نمی رسد و در موقعیت عادی واقعه نمی افتد .
به علاوه ما باید شرایط حقیقی و واقعی را در حیث بگیریم در وضعیت عادی کلیه گرمای تبخیر از گرمای حاصل از متابولیسم تخم مرغها تأمین نمی شود بلکه کمی از هوای محفظه و خود ماشین گرفته می شود .
هرچند چنین به نظر می رسد که با اسپری آب ، هوای خودرو خنک می شود البته آیا کلیه تخم مرغها یکسان خنک می شوند؟ اثر
اسپری در توزیع حرارت تمامی تخم مرغهای باطن ماشین به یک اندازه حرارت دفع نمی نمایند همان طور که به یک مقدار خنک نمی شوند . اغلب دستگاه اسپری آب در نزدیک تهویه ها قرار داراست بدین ترتیب جریان هوا به سرعت منجر دور از هم شدن قطرات آب می شود و در اثر گرمای حاصل از تخم مرغهایی که در مسیر حرکت هوا قرار دارا هستند ، تبخیر می شوند و هوای باطن خنک می شود . تخم مرغهایی که در مسیر جریان هوا قرار ندارند در اثر کاهش دمای دستگاه خنک می شوند اما نه نظیر تخم مرغهای دیگر . در ضمن ، تخم مرغهایی که در مسیر جریان پر سرعت هوا میباشند حرارت بیشتری از دست داده و خنک می نظیر در حالی که تخم مرغهایی که دور از جریان هوا قرار دارا هستند گرمتر باقی می مانند .
خطا سنسورها سنسورهای حرارتی معمولاً در منطقه ای با جریان هوای دوچندان می گیرند . درست قرار گرفتن سنسورها این امکان را می دهد که تغییر جایگاه حرارت محفظه به سرعت تشخیص داده شود . درصورتی که بعد از آن از اسپری آب و قبل از این که تمامی آب تبخیر شود ، قطرات مستقیماً با سنسور برخورد کنند ، دمای سنسور را ذیل می آید و در فیض به خودرو فرمان داده می شود که دمای محیط ناچیز گردیده و سیستم گرمایشی دستگاه استارت به فعالیت می نماید .
اینکه تبخیر چه زمانی انجام گیرد و آب گرمای محیط را جذب کند زیاد حساس می‌باشد . در شرای پیشین از برخورد آب با سنسور ، قطرات به میزان کافی از بین تخم مرغها عبور نکنند و سنسور سرد شود ، تخم مرغهایی که در مسیر جریان هوا نیستند مطمئناً همچنان گرمای خود را نگهداری خواهند کرد و خنک نمی شوند . در حالیکه سیستم گرمایشی به فرمان سنسور شروع به عمل می کند این حالت نظیر این هست که برای ارزیابی و تصویب دمای اتاق ، دماسنج را در درون استکان آب سرد قرار دهیم دمای دماسنج تحت می آید در حالی که دمای اتاق بالاست . اسپری آب داخل خودرو به کاهش دما امداد می نماید البته این کاهش دما به طور مساوی و یک شکل برای تمامی تخم مرغها نمیباشد . زمانی دمای باطن خودرو ارتقاء یابد با اسپری آب بیشتری می توان این خلل را بر طرف کرد و دما را پایین آورد .
در حالتی که خودرو نتواند به میزان کافی خنک شود اسپری آب به کاهش دما امداد می کند و گرمای حاصل از جنین را جذب می کند البته اسپری آب بایستی کنترل گردیده باشد و به مسأله رطوبت دستگاه هم می بایست اعتنا کرد .

 


برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۳:۰۸:۱۱ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

رئیس تالار مرغداری

 به طور کلی مدیریت درست و در دست گرفتن موقعیت محیطی جان دار یک عدد از بخش های اصلی حیاتی پرورش محسوب می شود . در هر سالن پرورش بایستی به طور روزمره و دقیق همگی فاکتور های مدیریتی را در دست گرفتن نمود . در صورتیکه حالت محیطی رویش پرنده ها تنش زا باشد یا مدیر پرورش آنها ضعیف باشد در این صورت سویه های گوشتی بندرت پتانسیل ژنتیکی خود را پیدایش می دهند . در این بخش به طور خلاصه به این فاکتور ها اشاره کرده و همت می‌کنیم هر کدام را مختصرا مورد بررسی قرار دهیم .

ماشین جوجه کشی
این فاکتور ها به قرار زیرند: 1-
اقدامات واجب قبل ورود جوجه رمز موفقیت پرورش طیور گوشتی، اجرای یک برنامه مدیریتی مشخص و مؤثر پیشین از ورود جوجه‌ها به فارم و طی مقطع رویش هست . از آنجا که اجرای برنامه های تغذیه ای و بهداشتی در فارمهای یکسری سنی اختلال هست خوب تر آن می‌باشد که از رویه یکباره مالامال و یکباره خالی به کار گیری شود .
جهت دستیابی به نتایج خوبتر رعایت مسائل ذیل پیش از ورود جوجه ها واجب است: 1- به‌منظور حفاظت از گله‌ها در پیش‌روی بیماریها از تمیز کاری و ضد عفونی شدن درست و کافی تجهیزات سالن و محوطه دور و بر سالنها مطمئن گردید .
2- بستر در محوطه مادرهای مصنوعی باید هم مرحله و یکنواخت باشد . بستر ناهموار تولید مرتبه حرارت غیر یکنواخت در کف تالار نموده و سبب ساز نهفته شدن جوجه‌ها در فی مابین پوشال بستر و یا این که در پایین دانخوریها و آبخوریها و محروم شدن از آب و دان در تراز پرورش میگردد .
3- تلاش نمایید که هر سالن را با جوجه مربوط به یک گله مادر پر نمائید، در‌صورتی‌که این عمل عملی نمیباشد دستکم هر سالن را با جوجه‌های مربوط به گله‌های مادر همسن مالامال فرمائید . این دستور رقابت فی مابین طیور را کاهش می دهد .
4- زمان رسیدن جوجه به فارم را معین نموده و برای دریافت جوجه آمادگی بدون نقص داشته باشید .
5- هیترها را در اختیار گرفتن و از درستی کار آنها مطمئن شوید و با توجه به حالت هوای محفظه 24 تا 36 ساعت قبلی از ورود جوجه آن‌ها را روشن نمائید . در این فیس قبل از ورود جوجه بستر کاملا گرم و جایگاه حرارت هوای سالن مطلوب قبول جوجه می باشد .
6- ضمن جلوگیری از وزش هوا از وجود هوای کافی درون تالار بخصوص وقتی که از حرارت بی واسطه به کارگیری می‌کنید مطمئن شوید .
7- بازاء هر 1000 قطعه جوجه در محدوده مادرهای تصنعی 10ـ8 عدد آبخوری آویز ثابت و 6 عدد آبخوری کمکی کوچک کله قندی و یا پلاستیکی، یعنی جمعاً 16ـ14 عدد آبخوری در نظر گرفته شود . این آبخوریها گذشته از جوجه‌ریزی باید با آب منزه مالامال گردیده و رتبه حرارت آب آبخوریها باید حدود 15ـ10 رتبه سانتیگراد باشد . همینطور در سیستم آبخوری نیپل نیز بایستی از آبخوریهای کمکی به کار گیری شود .
8- طولانی تر کردن مولتی ویتامین در یک سری روز اول به آب آشامیدنی موثر می‌باشد . زیرا ممکن هست ویتامین مو جود در دان بعلت گرما کاهش یافته باشد .
9- تولید فضای اضافی جهت تغذیه در تعدادی روز اول اضطراری است . دست کم 20% از فضای مادرهای تصنعی و مصنوعی در روی بستر با صفحه های مقوائی و یا این که کفی کارتون پوشانده شود و در آن‌ها همیشه اندازه پاره ای دان نو وجود داشته باشد . در این رخ همواره طیور به دان دسترسی خواهند داشت . بلافاصله قبل از ورود جوجه به سالن دانخوریها را مالامال فرمائید .
10- شروع تغذیه باید با دان کرامبل با مقدار مناسب و فارغ از گرد و پودر دان باشد .
11- دانخوریها و آبخوریها را مستقیماً ذیل و یا خیلی نزدیک به مادرهای تصنعی و مصنوعی ندهید تا طیور براحتی بتوانند در گوشه و کنار آنها حرکت کنند .
12- با استعمال از دماسنجی که بتواند حداقل و حداکثر جایگاه حرارت را نشان دهد، رتبه حرارت محوطه مادرهای تصنعی و درجه حرارت سالن را در دست گرفتن فرمایید .
13- پیشین از جوجه‌ریزی، هیترها را از حیث صدق عمل آنها، آبخوریها را از حیث پاکیزگی و عاری بودن از پوشال و مرتبه حرارت مناسب آب، دانخوریها را از نظر وجود دان کافی و در دسترس بودن آنان در اختیار گرفتن فرمائید .
2-
تراکم جوجه‌ریزی یکی از ضروریات اساسی رشد، نگهداری سلامتی و کیفیت همگانی زیست و تامین فضای کافی برای هر پرنده است . میزان فضای در لحاظ گرفته شده بستگی به مجموعه‌ای از فاکتورها نظیر: وزن طیور در هنگام کشتار، جور سالن (باز و بسته)، حالت آب و هوائی حیطه و فصل داراست . به این جهت برای حساب و کتاب گنجایش جوجه‌ریزی باید بطور ظریف از بعدها داخلی سالن‌ها باخبر باشیم .
بطور کلی تراکم جوجه‌ریزی پیشنهاد گردیده بشرح زیر می‌باشد: در سالنهای بسته: در انگلیس سازمان حمایت از رفاه طیور هیچگاه زیر هیچ شرایطی اجازه تولید بیش از 34 کیلوگرم گوشت در هر متر مربع سالن را نمی‌دهد .

در فصل‌تابستان و بخصوص در واحدهایی که قابلیت بروز مشکلات وجود داراست بایستی تراکم جوجه‌ریزی را ناچیز نموده و در سالنهائی که از تهویه قابل قبولی برخوردار نمی‌باشند می بایست اعتنا بیشتری نمود و تراکم جوجه‌ریزی در آنها را نیز کاهش اعطا کرد .
سالنهای باز: تراکم جوجه‌ریزی در سالنهای باز براساس فصل و نوسانات مرتبه حرارت مختلف بوده و باید در فصل تابستان از تراکم جوجه‌ریزی در سالنهای مذکور کاسته شود .
3-
تخلیه جوجه ها طولانی شدن بازه تخلیه جوجه سبب دهیدراته شدن جوجه‌ها و در سود ارتقا تلفات و کاهش پتانسیل پرورش می‌گردد .اعتنا
به تمامی نکات زیر هنگام جوجه ریزی اضطراری و لازم است: ـ مطمئن شوید که تحویل و توزیع جوجه‌ها در سالنها بطور صحیح انجام شده است . از انبار کردن جعبه‌های دربردارنده جوجه در حوزه‌ مامان تصنعی و مصنوعی خودداری فرمائید .
ـ جعبه‌ها را به آرامی نزدیک به‌دان و آب در محدوده مادرهای تصنعی و مصنوعی تخلیه نمائید .
ـ جعبه‌های خالی را در یک طرف سالن‌ها توده نمایید تا براحتی بتوانید آنان را به بیرون از سالن انتقال دهید .
ـ جوجه‌ها می بایست سرزنده و شاداب و بدون نقص ظاهری باشند .
ـ جوجه‌ها بایستی در محدوده مادرهای مصنوعی قرار گیرند که روشنائی آن ها از مادرهای مصنوعی و یا این که از لامپهای سالن که در بالای مادرهای مصنوعی هستند تامین می شود . در صورتی که سالن دارای شرایط قابل در اختیار گرفتن باشد محصور کردن طیور در محدوده مامان تصنعی ضرورتی ندارد ولی در صورتی که تعداد جوجه‌ها ناچیز باشد و همچنین در سالنهای باز مفید می باشد .
1 الی 2 ساعت پس از استقرار، حالت توزیع جوجه‌ها در پایین مادرهای تصنعی و مصنوعی و مقدار دسترسی آنان را به آب و دان در اختیار گرفتن نمائید .
4-
در دست گرفتن رطوبت رطوبت نسبی تالار بایستی 70ـ50 درصد باشد، رطوبت تالار سبب ساز حفظ کیفیت بستر گردیده و از خشک شدن بسیار بستر و تولید گردوغبار خودداری میکند . رطوبت بالاتر را می بایست با افزایش تهویه کاهش بخشید . ارتقا تهویه سبب از دست رفتن گرما و صرف هزینه مازاد هست . وسائلی که بسرعت و به درستی بتوانند رطوبت را اندازه‌گیری نمایند تا حدی غیر دارای اعتبار می باشند و احتیاج به کالیبره کردن مکرر داشته و به‌این جهت در دست گرفتن رطوبت را خلل می سازند . تولید رطوبت نسبی فراتر برای جوجه یکروزه استرس جابجائی جوجه از جوجه‌کشی تا مزرعه را کاهش داده و رطوبت کمتر، بخت دهیدراته شدن جوجه را افزایش می‌دهد .
5-
مدیر آبخوری توزیع آب پاک برای خودداری از دهیدراته شدن جوجه در ارتفاع بازه رویش حتمی می باشد . مصرف آب و دان بطور بی واسطه با یکدیگر دارای ربط بوده و بدون مصرف آب کافی، مصرف دان کاهش و نتیجتاً اندازه پرورش هم کاهش می یابد . جهت افزایش اندازه پرورش نیاز دائمی به مدرنیزه کردن تجهیزات داریم .
بعنوان نمونه یک پرنده در 10 سال پیش در 50 روزگی به وزنی می سید که امروزه در 40 روزگی به آن وزن می رسد (20% کاهش در سن کشتار) که نشانگر لزوم ارتقاء توانائی تجهیزات مایحتاج تا 20% هست .
امروزه استعمال از آبخوریهای نیپل مورد دقت قرار گرفته که در این صورت برای اطمینان از دسترسی طیور به آب بازاء هر 9 قطعه یک آبخوری نیپل با جریان آب قلیل و بدون فنجانک ضروری می باشد اما در فیس استفاده از سیستم نیپل با جریان آب اکثر تعداد پرنده بازاء هر نیپل ارتقا می‌یابد . میزان مورد نیاز آبخوری آویز پلاستیکی به قطر 400 میلی‌متر، برای هر 1000 پرنده 10ـ8 عدد میرسد .
آبخوری
نیپل ارتقا
آبخوری برای جوجه یکروزه: برای جوجه یکروزه بازاء هر 1000 قطعه جوجه 6 آبخوری کوچک کله قندی و یا سینی در حیث بگیرید . این آبخوری‌ها هیچگاه نباید خالی باشند و مرتباً بایستی منزه و مجدداً با آب منزه و جدید لبریز شوند . بسیار اساسی میباشد که روز اول ورود جوجه‌ها به سالن آب در آبخوریها به‌میزان کافی وجود داشته باشد تا جوجه‌ها براحتی بتوانند به‌آب دسترسی پیدا نمایند . سطح آب در آبخوریها با گران قدر شدن جوجه‌ها باید کاهش یابد تا از جاری شد و پاش آب به وسیله جوجه‌ها دوری شود .
تقریباً 48 ساعت پس از جوجه‌ریزی بایستی آبخوریهای کمکی جمع شوند . ارتفاع آبخوریهای آویز باید نیز تراز پشت پرنده باشد . تهیه آبخوریها مرتباً بایستی در اختیار گرفتن شده تا ضمن توزیع آب به‌میزان کافی از ریزش آب و هدر رفتن آن هم خودداری شود .
صرفنظر از جور سیستم آبخوری همواره می بایست بازاء هر 3 متر عرض سالن یک سطر آبخوری در حیث گرفته شود .
(توزیع یکنواخت آب در سالن) آبخوری بل .
مصرف
آب (هوای معتدل): معمولا مصرف آب 1 .8ـ1 .6 برابر مصرف دان هست . این ضریب می بایست بعنوان یک راهنما باشد خیر بعنوان یک ضریب ثابت . زیرا که تغییراتی در مصرف آب با اعتنا به کیفیت دان، درجه حرارت محیط و تندستی گله ساخت میشود که بایستی به آن اعتنا و دانایی مدیریتی مناسب اتخاذ گردد . استفاده از کنتور آب که اندازه مصرف آب را مشخص می‌نماید، از ابزارهای اثر گذار مدیریتی میباشد . مشخص شدن مصرف آب و آگاه شدن از حالت تندستی گله می‌تواند ما را در قضیه مدت واکسیناسیون و همچنین درمان گله ارشاد کند . مصرف آب با ارتقا رتبه حرارت محفظه ارتقا می یابد، لذا بایستی در حرارت بیش از 30 مرتبه سانتیگراد آبخوری‌های کمکی زمینه استفاده قرار گیرند .
6-
مدیر دانخوری ها طول دانخوری زنجیری برای هر پرنده دست کم 5/2 سانتیمتر و تعداد دانخوری بشقابی برای 1000 قطعه 20ـ18 عدد خواسته شود .
دانخوری-
مزرعه تخمگذار دست‌کم یک ردیف دانخوری بشقابی برای هر 5 متر پهنا تالار اضطراری میباشد . در بازه زمانی رویش دانخوریها باید بطرف بالا کشیده شوند، بطوری که حاشیه دانخوری همسطح پشت طیور باشد . مرحله دان در دانخوریها بایستی به اندازه‌ای باشد که ضمن دسترسی طیور به دان از سرازیرشد و پاش و ضایع شدن آن خودداری شود، در دست گرفتن آراسته اطراف دانخوریها از نظر وجود یا این که عدم وجود دادن، اندازه دان ما یحتاج در دانخوریها را نشان میدهد . همینطور به‌منظور پیشگیری از ماندن دان در دانخوریها و کهنه شدن و احتمال دارد کپک زدگی دان، بایستی کلیه روزه پس از مصرف کامل دان قبلی، دان در دانخوریها توزیع شود .
دانخوری-
مزرعه گوشتی 7-
مدیر بستر بستر ممکن می باشد از پوشال چوب، خرده ورقه یا این که کاه خرد شده باشد . از مصرف تراشه چوب سفت که دارنده تانن متعددی می باشد و همینطور تراشه چوب‌ریز و خاک اره‌ای که در شرای بوسیله جوجه خورده شود باعث سوراخ شدن چینه دان و سنگدال میشود خودداری نمایید . به‌منظور پیشگیری از بروز بیماری آسپرژیلوز، از مصرف بستر پوسیده و کپک زده پرهیز کنید . شایسته ترین بستر، تراشه چوب سفید با کیفیت عالی میباشد .
کاه در صورتی که به‌صورت درست عمل‌آوری و مراقبت گردیده باشد میتواند بستر مناسبی باشد .
جهت دوری از تولید تاول سینه، سوختگی سینه و قرمزی و سوختگی مفصل خرگوشی که باعث تنزل کیفیت و اندک شدن ارزش لاشه می‌شود از بستر قابل انعطاف با کیفیت مناسب استعمال شود . از مصرف پوشال پودر شده، مرطوب و یا کلوخه خودداری فرمایید . بستر با کیفیت خوب دارای 35ـ30 درصد رطوبت میباشد . ارتفاع بستر 7ـ5 سانتیمتر پیشنهاد شده می‌باشد . هیچگاه بستر دیرین را مجدداً به کار گیری نکنید . مدام بستر قدیمی را بیرون و برای هر نوبت جوجه‌ریزی از بستر نو و تازه استعمال فرمائید .
8-
رئیس نوردهی و روشنائی غالباً در پرورش طیور گوشتی از برنامه نوردهی مستمر استعمال می‌شود، اما در هر روز بایستی ساعاتی را هم به ظلمت اختصاص داد . خاموشی در ساعاتی از روز سبب ساز عادت کردن طیور به ظلمات شده و از وحشت آنان در موقع جدا برق و نتیجتاً تجمع و خفگی طیور پیشگیری میکند . در هنگام پباده سازی سیستم روشنائی، یک سطر لامپ در بالای محدوده مادرهای تصنعی و مصنوعی باید در لحاظ گرفته شود تا طیور بطرف مبداء حرارتی، آب و دان هدایت شوند .
نور تالار با استعمال از لامپهای معمولی و یا این که لامپهای فلورسنت تامین میگردد و نکته لازم و حساس این میباشد که نور و روشنایی بطرف یکنواخت در سالن توزیع گردد . سازمان رفاه طیور در انگلیس، شدت نوروروشنایی حداقل، 10 گران قیمت در سطح پرنده و متوسط 20 گران‌قیمت در کل سالن را توصیه می‌کند . همینطور دوچندان اساسی هست که امکانات قلیل کردن شدت نوروفروغ و تاریک کردن تالار وجود داشته باشد تا بتوانیم مواقعی مثل خود خوری را کنترل کنیم .
9-
مدیریت تهویه و هوادهی هر میزان توان رویش پرنده ارتقاء یابد نیاز به تامین اکسیژن و دفع حرارت بدن هم افزوده می‌گردد . به این ترتیب نیاز به تهویه در آشیانه‌های مدرن به مراتب بیش از قدیمی میباشد . علاوه بر تامین هوای قضیه مصرف مستقیم پرنده، مراقبت کیفیت هوای سالن‌ها نیز لازم می باشد . لذا سیستم تهویه سالن مرتباً بایستی بررسی شده در فیس لزوم تصحیح شود .
در بعضا از فصول سال که تغییر‌و تحول دما در شبکه‌های‌اجتماعی و روز اندک می باشد استفاده از کولر آبی رنگ اضطراری می باشد (سیستم پد) . تهویه ناکافی علاوه بر کاهش اکسیژن اضطراری موجب ارتقا غبار، رطوبت و گاز آمونیاک شده به پرنده زخم می زند و برای کارکنان نیز نامطبوع می‌گردد . اعتنا فرمائید که دوام ارتقا گاز آمونیاک باعث می‌شود که کارکنان به آن عادت کرده و از ارتقاء اکثر و خطرناک آن غافل شوند .
10-
در اختیار گرفتن سکو حرارت بدن فهمیدن عوامل دارای اهمیت تهیه کننده دمای بدن پرنده که بستگی به تهویه و رتبه حرارت محیط دارااست مفید است . پرنده توانا می‌باشد آرایش و پیرایش پرهای نگهدارنده تن خویش را براساس دمای تن تغییر و تحول دهد . در هوای سرد پرها بصورت عمود بر بدن قرار میگیرند و هوای مستقر محبوس در در میان آن‌ها بصورت لایه‌ای عایق کننده عمل می‌کند و برعکس با ارتقا مرتبه حرارت، پرها روی تراز بصورت خوابیده پیرایش می‌یابد و اذن می‌دهد حرارت ساخت گردیده در بدن به سادگی به خارج دفع شود . بعد از آن پرنده سعی می‌نماید با تنفس دهانی و تبخیر آب داخل دهان، خود را خنک نماید .
هرچه تنفس دهانی ارتقا یابد تبخیر و برودت افزایش می‌یابد . تبادل حرارت بدن مرغ بستگی به‌رطوبت هوا داشته، با افزایش مقدار رطوبت محیط، قابلیت و امکان دفع حرارت بدن کاهش می‌یابد . در مناطقی که کاهش رطوبت محیط ممکن نیست، بهترین شیوه حل، عبور هوای فراوان با سرعت 2 متر در ثانیه در دور و اطراف پرنده میباشد و سوای انجام آن پرنده قادر به در دست گرفتن اعمال حساس خویش نبوده و تعادل بدنش به نیز خورده و با شوک حرارتی تلف میگردد . حرارت بیشترین اثر را در مصرف دان داشته و افزایش هر 1 سکو سانتیگراد به دمای سالن موجب کاهش حدود 1% از دان مصرفی خواهد شد به‌عنوان نمونه در صورتیکه سکو حرارت تالار از 25 سکو به 35 مرتبه سانتیگراد تغییر و تحول نماید و هوا جریان نداشته باشد بیش از 10 درصد از مصرف دان کاسته می‌شود .
استفاده
از هوای گرم : در چهره به کارگیری از کوره های هوای کرم که سوخت آن معمولا گاز یا این که گازوئیل هست ، در روز نخستین درجه حرارت تالار می بایست 31-29 سکو بوده و آن‌گاه به تدریج هر هفته 2 جایگاه سانتیگراد از مقدار گرمای تالار کاسته شود به طوری که در 35 روزگی به 21-18 سکو برسد .استفاده از هوای گرم می تواند منجر دهیدراته شدن جوجه گردد ، لذا در این صورت به کارگیری از این سیستم گرمایشی تعداد آبخوری بیشتری موضوع به کارگیری قرار گیرد . در این سیستم توزیع یکنواخت هوا بر روی رتبه حرارت مطلوب مفید می باشد .
به کار گیری
ازگرمایش بدون واسطه تشعشعی: در این رویه از مادرهای تصنعی رایج فارغ از این که محصور شوند استفاده گردیده و جوجه ها به وسیله مبداء فروغ به طرف منشا حرارتی سوق دهی می شوند .
مرتبه حرارت درزیر مامان مصنوعی بایستی 33-32 در جه سانتی گراد تهیه و تنظیم شود در این حالت رتبه حرارت در محلی که نوروروشنایی مادر مصنوعی تمام می شود 29 درجه سانتی گراد خواهد بود . خلق جوجه ها راهنمای خیر و خوبی برای نشان دادن درجه حرارت مادرهای تصنعی و مصنوعی است، در حالتی که جوجه ها بدور هم توده گردیده و راز و صدا نمایند نشانگر سرد بودن محیط مراقبت جوجه بوده و درصورتی که آن‌ها از مادرهای مصنوعی بدور شوند ، رتبه حرارت بسیار بالاست . جوجه ها می بایست در محدوده مادر تصنعی و مصنوعی پخش شوند . پس از 3-2 هفته بسته به سکو حرارت محیط فروغ باید ارتقا یابد .
جایگاه حرارت تالار بایستی به تریج در هر هفته 2 درجه سانتی گراد کاهس یابد، به طوری که در حدود 35 روزگی به 21-18 سکو سانتی گراد رسد .
مامان
مصنوعی
محدود کردن ناحیه گرما : معمولا در سالنهای باز، مادرهای تصنعی باید محصور شوند . در این رخ طول دیوار حصار آنها بباید بیش از 30 تا 40 سانتیمتر باشد تا گرما به حد کافی نگهداری گردیده و ضمنا هوا هم جریان داشته باشد . مقدار محدوده محصور گردیده بستگی به مقدار رتبه حرارت تولید گردیده دارد، در صورتیکه جایگاه حرارت پایین مامان تصنعی 33-31 رتبه سانتی گراد باشد، در پیرامون مادرهای مصنوعی می تواند در کاهش دسترسی جوجه در زمانهای مهم به آب و دان اثرگذار باشد . استدلال نیاز به محدود کردن مادرهای تصنعی و مصنوعی می بایست ارزیابی شود و بعد با اعتنا به دسترسی طیور به آب و دان و دست کم اندازه تهویه توجه منحصر به فرد شود این حصارها موقتا است و بایستی توده شوند البته تا آن بازه در تامین تهویه و آب و دان بایسی دقت فوق العاده مبذول گردد . در به کار گیری از فن هایی که به مراد کاهش هزینه های گرمایشیمورد به کار گیری قرار می گیرند می بایست فوق العاده توجه شود .
11-
رئیس پرورش طیور گوشتی تهیه پرورش طیور گوشتی با انگیزه کاهش مشکلات پا و آسیت و همینطور بهبود ضریب تبدیل صورت می‌گیرد . مقدار رشد را می‌توان با در اختیار گرفتن دان و یا فروغ و یا ترکیبی از هر دو تهیه نمود .
الف)
کنترل دان: تهیه و تنظیم رشد از طریق دان، با ایجاد تغییرات در اندازه مواد مغذی دان (تغییر در کیفیت) و یا این که تغییر در فرم فیزیکی دان (پلت بجای مش) و یا این که تغییر در میزان مصرف (تغییر در کمیت) انجام می گردد .
ب)
در اختیار گرفتن نور: برنامه‌های نور و روشنایی نباید به طریقی باشد که طیور در ساعت ها روشنائی بیش از حد معمول دان مصرف نمایند .
در مقطع خاموشی سالن باید واقعاً تاریک باشد بطوریکه طیور نتوانند به دان دسترسی یابند . برنامه‌های نوروفروغ باید براساس موقعیت و تجهیزات تالار و تجهیزات و توانایی مدیریتی بنا کردن شود .
رعایت
مورد ها تحت خطرات ناشی از تهیه و تنظیم پرورش از نحوه در اختیار گرفتن دان و یا این که فروغ و روشنایی را کاهش می‌دهد: ـ هیچ مدل برنامه‌ای را تا گذشته از وصال طیو به سن 7 روزگی آغاز ننمائید .
ـ 14 روز پیشین از کشتار برنامه را متوقف نمایید تا طیور به رشد بی نقص برسند .
ـ اطمینان از صدق عملکرد سیستم تهویه هم خوانی با شرایطی که پیش می‌آید .
ـ تدارک امکانات کافی در سالن جهت دسترسی به آب و دان بیش از شرایط طبیعی .
ـ در دست گرفتن آراسته وزن و تهیه برنامه‌های در اختیار گرفتن رشد با اعتنا به وزن طیور .
12-
مدیریت آماری آمار و داده ها گله می بایست بطور درست و دقیق ثبت شود تا بتوانیم شرایط گله را پیش بینی نموده و برنامه ریزیهای ضروری را انجام داده و همچنین به تلاش و اندازه مناسب سودآوری گله دستیابیم . همینطور ثبت آمار منجر می‌گردد که مشکل ها احتمالی را پیش‌بینی نمائیم . بطور خلاصه تصویب آمار ابزار فوق‌العاده گران بها مدیریتی می باشد . دقت داشته باشید که آمار روزانه تصویب گردیده مربوط به هر تالار در باطن همان سالن باید نگهداری شود .
آمار
روزانه: ـ تعداد تلفات، حذف و کشتار .
ـ مصرف آب .
ـ مقدار دستکم و حداکثر رتبه حرارت .
ـ مصرف دان .
ـ وزن زنده و ارتقا روزمره .
ـ درمان: دسته و میزان، مورخ مصرف و مقطع دوران مصرف دارو و شماره ساخت دارو .
ـ واکسیناسیون: مدت و جور و میزان و شماره تولید واکسن .
ـ محل تامین دان، سوخت، پوشال و غیره .
آمار
تولید: ـ تعداد و تراکم جوجه‌ریزی .
ـ مورخ جوجه‌ریزی، کارخانه جوجه‌کشی و گله مامان .
ـ توزیع دان، نوع، مقطع مصرف و مدت دوران مصرف مواد افزودنی به‌دان .
ـ نتایج کالبدشکافی .
ـ تعداد نمونه‌های دان که از هر محموله وارده به مرغداری باید در ظروف در بسته غیر قابل نفوذ از حیث هوا و جوندگان تا 3 هفته پس از مصرف حفظ شود .
ـ تعمیرات و نگهداری .
ـ در دست گرفتن موتور برق .
ـ در اختیار گرفتن وسائل اخطار دهنده (چراغ زنگ و یا این که بوق‌های خطر) .
13-
ضریب راندمان ایجاد EUROPEAN PRODUCTION EFICIENCY FACTOR ) EPEF ) ضریب راندمان ایجاد عدد استانداردی می‌باشد که به ‌تنهایی بیان‌کننده سعی گله گوشتی و مشتمل بر تمام موردها فنی از قبیل وزن زنده ضریب تبدیل سن و تلفات می‌باشد .


برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۱۹:۳۱ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

رشد جوجه گوشتی بدون استعمال از آنتی بیوتیک

امروزه رشد جوجه گوشتی سوای به کارگیری از آنتی بیوتیک مقرون به صرفه نیست .صنعتی شدن رویش طیور هر چند راهکارهایی از قبیل ریشه کنی بیماری ها ، امنیت زیستی و واکسیناسیون را در جهت در دست گرفتن و پیشگیری بیماری ها بکار برده می باشد ولی با محصور کردن پرندگان در یک مکان خطر انتقال بیماری ها را افزایش داده هست .آنتی بیوتیک ها هم سهم مهمی در برنامه های پیشگیری دارند .

ماشین جوجه کشی


با توجه به در معرض قرار تصاحب کردن پرنده ها به عامل ها عفونی مهلک آیا می بضاعت و توان سوای استعمال از آنتی بیوتیک کماکان یک مرجع پروتئینی ارزان قیمت داشته باشیم؟ ابزارهای متفاوتی که بتواند به کارگیری از آنتی بیوتیک را کاهش دهد در دست ارزیابی میباشد اما هنوز به تراز تجاری نرسیده هست .
مقاومت آنتی بیوتیکی مورد دورازشوخی دیگری هست که با محدود کردن و استعمال خوب تر از آنتی بیوتیک ها و دوراندیشی از فارماکوکنتیک داروها رفع خواهد شد .
مقدمه:
از سال ها قبلی صنعت طیور نقش مهمی در تامین نیازهای تغذیه ای آدم داشته است .سال ها قبل تولید جوجه 25/2 کیلو گرم 90 روز مدت می برد، درحالیکه از سال 1999 این دوران به 41 روز کاهش یافته می‌باشد .این تغییرات مستلزم اصلاح ژنتیک ، تغذیه بهتر و رویه های مدیریتی در دست گرفتن بیماری ها می باشد .
صنعتی شدن رشد طیور ، پرورش مطلوب ، کاهش ضریب تبدیل غذایی و کاهش فضای پرورش را به دنبال داشته می باشد اما همین موضوع می تواند سبب انتقال پرسرعت بیماری ها گردد .با اعتنا به این مورد و این که بسیاری از دست اندرکاران عفونی در حوزه‌ اندمیک هستند، پیشگیری به خصوص درسنین ذیل خیس الزامی است .
ضد کوکسیدیوزها که به جیره طیور طولانی تر می شود در پرهیز از کوکسیدیوز موءثر میباشد .همینطور جهت پیشگیری از بقیه دست اندرکاران عفونی مانند انتریت نکروتیک ار آنتی بیوتیک استفاده می شود .در آزمایشی جوجه ها ی گوشتی سه روزه مقابل کوکسیدیوز واکسینه شدند و در طول زمان رویش با یک جیره فارغ از دارو تغذیه شدند .در جوجه هایی که دارو دریافت نکرده بودند در 10 روزگی مرگ و میر به علت انتریت نکروتیک ارتقا یافت .با تجویز پنی سیلین مرگ و میر کاهش یافت .در کل میزان مرگ و میر8/11 درصد بود در حالیکه در یک دوره ی 6 هفته ای توقع 5/1-2 درصد تلفات را داریم .براین اساس با افزایش موردها انتریت نکروتیک استعمال از آنتی بیوتیک های باطن آب ضرورت می یابد .
استعمال از آنتی بیوتیک جهت پیشگیری دوز درمانی داروها را افزایش می دهد براین اساس در هنگام بیماری به کارگیری از دوزهای بالای آنتی بیوتیک سبب به کاهش کیفیت گوشت و ضررهای اقتصادی می شود .
راه
های کاهش بیماری در پرندگان: الف)
ریشه کنی: بیماری هایی که انتقال عمودی دارا‌هستند باید ریشه کنی شوند .در اکنون حاضر برنامه ریشه کنی برای سالمونلا گالیناروم(s .gallinarum)، پلوروم(s .pullorum)، مایکوپلاسما گالیسپتیکوم (m .gallisepticum)و سینوویه(m .synovia) و ملاگریدیس (m .meleagridis) در نظر گرفته گردیده میباشد .M .synovia بندرت در گله های تخم گذار مطرح هست .گله هایی که از حیث این دسته سالمونلاها مثبت می‌باشند بایستی حذف شوند و چون این برنامه از سال 1997 اجرا می شود هیچ قضیه انسانی ناشی از آلودگی تخم مرغ به سالمونلا انتریت وجود ندارد .
ب)
پیشگیری: راه های مختلفی برای پیشگیری از بیماری ها و جود دارد از پاراگراف کاهش بار میکروبی محیط پرورش .برای این منظور از سیستم all in_all out استعمال می نمایند .یعنی پرنده ها همسن در یک مکان محافظت می شوند و در یک زمان نیز برای کشتار از سالن خارج می شوند .آن‌گاه از خالی شدن سالن وسایل شسته و ضدعفونی می شوند .ردوبدل آبخوری و دانخوری ها ، امنیت زیستی(بیوسکوریتی) و مکانیزه کردن سیستم های تهویه و بستر مناسب می تواند در کاهش توشه میکروبی سالن موثر باشد .
ج)
واکسیناسیون: آنتی بادی های مادری فقط تا 2 هفته می تواند جوجه ها را در مقابل بیماری ها نگهداری کند . بیماری های ویروسی با واکسیناسیون قابل پیشگیری می باشد .به عنوان مثال جوجه های تخم گذار در هچری مقابل برند واکسینه می شوند .همینطور علیه کوکسیدوز واکسن وجود دارااست که ایمنی بالایی ساخت می کند .با این درحال حاضر در بعضا بیماری ها مانند برونشیت به برهان پدیده نوترکیبی و تولید سروتیپ های جدید ، واکسن رویکرد موثری در جهت پیشگیری از بیماری نمی باشد و واکسن تنها می تواند از تلفات بالا دوری کند .
د)
آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک در صنعت طیوربیشتر جهت پیشگیری استعمال می شود .اکثری از جوجه ها در 18 روزگی جنینی یک دوز آنتی بیوتیک تزریقی مان ceftiofur و جنتامایسین دریافت می‌نمایند .ادله با اهمیت عفونت بند ناف رطوبت در طی ساعت های ائلیه پس از هچ می باشد .زمانی که بند ناف بدرستی بسته نشود و بدنبال آن با یک سطح کثیف در تمکاس قرار گیرد عفونت بند ناف صورت می گیرد . به این ترتیب جوجه های یکروزه جهت خودداری از عفونت بند ناف یک دوز آنتی بیوتیک دریافت می کنند .
در طی دوره رشد ضدکوکسیدیوز به جیره اضافه می شود که علاوه بر پیشگیری از کوکسیدیوز مشوق پرورش نیز می باشد .آنتی بیوتیک virginamycin هم مشوق رشد می باشد که در بعضا مرغداری ها استفاده می شود .جهت دوری از انتریت نکروتیک هم از آنتی بیوتیک استفاده می شود .
زمانی که در تالار آغاز بیماری را با علایم گوارشی و تنفسی می بینیم بدون دقت به دلیل از آنتی بیوتیک از شیوه آب یا خوراک به کارگیری می کنیم .از طرفی دوز دارویی بر حسب آب مصرفی و یا این که طعام روزمره کل گله حساب و کتاب می شود، به این ترتیب کل گله آنتی بیوتیک اخذ می نمایند .در سیتم های ریلی و nipple به ندرت پس از معالجه شستشو چهره می گیرد در این صورت آنگاه از عصر درمانی کمی آنتی بیوتیک از روش آبخوری ها به جوجه ها می رسد .دوز مفید دارو بوسیله هر شرکت تععین می شود که برای رسیدن به معالجه می بایست یک‌سری روز معالجه ادامه یابد .ولی رسیدن به غلظت ممانعت کننده(MCI) در درمانها ی گروهی مثل دادن دارو با آب یا این که غذا نقص‌ است .
از طرفی داده ها راجع به فارماکوکنتیک داروها ناچیز است،اینکه با چه دوزی، چه موقع و تا چه وقتی به دوز موءثر دارو در خون می رسیم هنوز مسئله بحث هست .برای
مثال آیا می بضاعت و توان با دوز بالا اما در یک عصر کوتاه به دوز اثر گذار آنتی بیوتیک در خون برسیم؟ خط مش
های کاهش مصرف آنتی بیوتیک: 1) یک عدد از روش های کاهش مصرف آنتی بیوتیک کاهش بار میکروبی در محفظه رویش می باشد .این فعالیت با مواد شیمیایی و پروبیوتیک ها رخ می گیرد .
در سال های اخیر جهت کاهش باکتری های E .coli و سالمونلا در آب از مواد شیمیایی کاهش دهنده PH استفاده می نمایند .متاسفانه این محصولات گران قیمت و کوتاه اثر می باشند .
به کار گیری از حذف رقابتی یک خط مش جانبی جهت کاهش استعمال ار آنتی بیوتیک ها محسوب می شود .به کارگیری از میکروفیلر غیر بیماریزای دستگاه گوارش (پروبیوتیک) می تواند از تکثیر دست اندرکاران پاتوژن دوری کتد .
2) راه دیگر به کار گیری از واکسن باطن آب می‌باشد که بداخل آب اسپری می شود و با عوامل پاتوژن رقابت می کند .
3) شیوه دیگر که هنوز در حالا آنالیز است، تکمیل کننده های غذایی مثل آنزیم ها، اسیدهای ارگانیک و اولیگوساکاریدهای غیر قابل هضم می باشد .برای نمونه اولیگوساکاریدهای خوراکی کبد را جهت ترشح پروتئین متصل به مانوز تحریک می کند که به عوامل پاتوژن متصل می شود و سیستم ایمنی را تحریک می نماید .اولیگوساکاریدها بایستی در یک دوز مناسب و به چهره پیوسته در جیره وجود داشته باشند البته این برنامه هنوز مطمئن نمیباشد و هزینه های زیادی در بر دارد .
4) راه دیگر، شناسایی نقاط بحرانی انتقال عامل ها بیماریزا می باشد .این عوامل می تواند از شیوه کشتارگاه، هچری، انبار غلات و آب و غذا منتقل شود .بنابراین سلامت این محفظه ها می تواند در کاهش توشه میکروبی و در نتیجه کاهش استعمال از آنتی بیوتیک ها موثر باشد .
نتیجه:
به کارگیری از آنتی بیوتیک می تواند منجر مقاومت آنتی بیوتیکی در بشر ها نیز شود .هرچند انتقال مقاومت از باکتری های حیوانی به انسان قلیل است ولی نمی بضاعت از این موضوع براحتی گذشت .به کارگیری از آنتی بیوتیک در بیماری های ویروسی نا به جا می‌باشد بنابراین اگر بتوان با امنیت زیستی از کمپله شدن عامل ها ویروسی دوری کرد، دیگر احتیاجی به به کارگیری از آنتی بیوتیک نخواهیم داشت .همچنین با تنظیم پروفایل شیمیایی در انتها عصر رشد می بضاعت و توان به عامل ها خطر ساز محیط پی برد و اقدامات مدیریتی و واکسیناسیون را بر شالوده آن ها تهیه و تنظیم کرد .اینکه از کدام سویه ی واکسن و در چه سنی واکسیناسیون صورت گیرد بر پایه این برنامه ها تنظیم می گردد .این برنامه خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد و به چهره غیر مستقیم می تواند مصرف آنتی بیوتیک در صنعت طیور را کاهش دهد .بیوسکوریتی یا امنیت زیستی با اهمیت ترین برهان در کاهش بروز بیماری ها و در فیض کاهش مصرف آنتی بیوتیک می باشد .


برچسب: ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۱۰:۴۹ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

تهویه در جوجه کشی

 تهویه در کارخانجات جوجه‌کشی، از دست اندرکاران مهم در مدیریت جوجه‌کشی است ولی اکثر اوقات مورد اعتنا قرار نمی‌گیرد . با دقت به پیدایش نژادهای طیور مالامال جنس کنونی، سیستم‌های مرسوم تهویه تالار های مرغداری، کارائی واجب را ندارند . تا چندین سال پیش، نیمچه‌های گوشتی در بازه زمانی 45 روز به وزن 1/5 کیلوگرم می‌رسیدند البته هم اکنون این وزن را در 35 روز بدست میاورند .

ماشین جوجه کشی


رشد جنین از دوران تخم‌گذاری شروع می‌شود، لذا از هنگام چیدن تخم‌مرغ در دستگاه و از ساعت اول جوجه‌کشی نیاز به تهویه وجود دارد . تهویه در واقع در دسترس قراردادن هوای جدید با مرتبه حرارت و رطوبت معلوم برای جنین می‌باشد . نژادهای مالامال محصول گوشتی کنونی، برای رسیدن به وزن و ضریب تبدیل مناسب نیاز به سطح بالاتری از سوخت و ساز دارا هستند . لذا در این نوع نژادها، طبعاً جنین‌ها در برهه زمانی جوجه‌کشی حرارت و بخار آب و دی اکسید کربن بیشتری تولید می‌کنند .
تخم‌مرغ جوجه کشی 15 درصد از وزن خود را در زمان جوجه‌کشی بصورت بخار آب از دست داده و درصد دی اکسید کربن در کیسه هوایی از اندازه 25 درصد به 6 درصد ارتقاء یافته و اندازه اکسیژن از 20 درصد به 14 درصد کاهش می‌یابد، لذا سیستم تهویه جوجه‌کشی بایستی قوی به تأمین حجم زیادی از هوای جدید برای تأمین نیاز جنین‌ها باشد .
یک تخم‌مرغ از68 تا 70 درصد آب تشکیل گردیده هست و جنین در 21 روز مدت جوجه‌کشی با سود برداری از مواد مغذی تخم‌مرغ و مصرف کردن حدود 6 لیتر اکسیژن تقریباً 4/5 لیتر دی اکسید کربن و 11 لیتر بخار آب ایجاد می‌نماید که باید بوسیله تهویه از محفظه خارج شود، در غیر این فیس منجر اشکالاتی در کیفیت جوجه درآوری مانند طولانی شدن بازه جوجه‌کشی، ارتقا درصد جوجه‌های نوک زده اما از تخم خارج نشده، شکم و ناف خمیری ( button navels) و قرمزی ساق و زانو ( red hocks) می‌گردد .
تأمین میزان کافی حرارت، رطوبت و اکسیژن برای جوجه کشی حساس هست و در غیر این فیس کارایی دستگاههای جوجه‌کشی کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهند یافت .


برچسب: ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۹:۵۵:۴۰ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

سلامت مرغ هم اندازه با طلایی بودن زرده تخم مرغ

رنگ یک عدد از مهم ترین فاکتورها می‌باشد که در انتخاب و نظارت مصرف کنندگان غذا، از پاراگراف مصرف کنندگان تخم مرغ، تاثیر می گذارد . سلامت مرغ برای تاثیر کاروتینوئیدها در رنگ زرده واجب میباشد .

ماشین جوجه کشی
تصاحب کردن نتایج خوب از مرغی که روی تخم خوابیده بستگی زیادی به سالم و زیست پذیری مرغ دارااست . می بایست برنامه بهداشتی خوبی، از پاراگراف واکسیناسیون، برای طیور وجود داشته باشد تا شایسته ترین حفاظت را در ارتفاع سطح رویش داشته باشیم . پارامترهای زیست محیطی مرغداری نیز باید به مراد ایجاد بهترین موقعیت برای آسایش مرغ ها مدیر شود . با این وجود، گاه به علت وجود انگل ها(کوکسیدیوز )، کرمها، ویروس ها یا موجودات بیماری زا تندرست مرغ های خوابیده روی تخم تهدید می شود که می تواند بر روی روده ها تاثیر ویژه ای بگذارد و در فیض جذب کاروتینوئیدها را مختل کند و زرده تخم مرغ را کم رنگ نماید .از این رو درخشندگی زرده تخم مرغ می تواند به تیتر نماد سلامت و سعی خوب کل طیور مرغداری تلقی شود .


اهمیت کاروتینوئیدها در سلامت طیور
در سال 1831، واکنردر، کاروتینوئید زرده واضح را، که بعد ها کاروتن نامیده شد، از کاروتینوئید خانواده هویج منقطع نمود و در سال 1837برسلیوس از برگ درختانی که در فصل فصل‌پاییز رویش کرده بودند، کاروتینوئیدهای زرد رنگ استخراج نمود و آن را زاتوفیل نامید . امروزه، 750 ادغام از خانواده کاروتینوئید شناخته گردیده می باشد که رنگ های مختلفی را در برمی گیرد، از زرد رنگ شفاف گرفته تا قرمز‌رنگ تیره . کاروتینوئیدها هنگامی که با پروتئین ها ترکیب می شوند می توانند رنگ های سبز و آبی‌رنگ به وجود آورند .

کاروتینوئیدها در ارتفاع تاریخ به دلیل مشخصات رنگ زرده تخم مرغ شناخته شده می‌باشند و تا قبل از این تصور می شد که نقش ویژه ای در پرورش جنین طیور دارا‌هستند . امروزه، تحقیقات نشان می دهد زمانی که مدل ویژه ای از کاروتینوئیدها مثل کانتازانتین در رژیم غذایی قرار گیرند می توانند ظرفیت آنتی اکسیدان تخم ها را ارتقا دهند .

کاروتینوئیدها به کاروتن ها، کاروتینوئیدها، که اکسیژن را در مولکول ها حفظ نمی کنند، و زانتوفیل ها یا اکسی کاروتنوئیدها تقسیم می شوند . کاروتن ها منابع بی نیاز ویتامین سرو صدا هستند . با این حال، صرفا کمتر از 10 درصد کاروتینوئیدهای شناخته شده می توانند به ویتامین آ تبدیل شوند . نقش کاروتینوئیدهایی که پروویتامین نیستند می بایست معلوم شود، هر چند نقش و عملکردهای دارای اهمیت و مهم آن از پاراگراف فعالیت های آنتی اکسیدانی، آرم دهی سلولی و تنظیم عامل رونوشت، پیشرفت تفاوت سلولی، تهیه و تنظیم نشر سلولی و خصوصیت های رنگ ارگانیک مشخص و معلوم شده میباشد .


تاثیرات جذب کاروتینوئید و جذب و ادغام غذا


نقش
کاروتینوئیدها در ظاهر پر و بال طیور
به نظر می برسد که ظواهر جالب و دفاع ایمنی می تواند به وسیله کاروتینوئیدها تعیین شود؛ این فرض وجود دارد که کاروتینوئیدها بر رنگ و ظاهر طیور نر و سالم عمده آن ها موءثر باشند .

وجود کاروتینوئید در طیوران ماده غیر اهلی زیبایی پرهایشان را بیشتر کرده می‌باشد . در سود صرفا در طیور سالم و مطلوب می‌باشد که کاروتینوئید مستقیما بر پرها تاثیر می گذارد . هرگونه ایراد مانند انگل، استرس اکسیداتیو ونقص های رژیم غذایی می تواند مصرف کاروتینوئیدها برای سلامت طیور را کاهش دهد و برای حل بیماری به فعالیت گرفته شود و در فیض زیبایی پرها نیز کاهش یابد .


جذب کاروتینوئید
هرچند که شناخت ما از جذب کاروتینوئید در گونه های طیور کافی نمی باشد اما به نظر می رسد که کاروتینوئید در تهی روده آن ها جذب می شود . صورت 1 شمایی کلی از جذب کاروتینوئیدها در روده را نشان می دهد . بعد از آن از هضم غذا، کاروتینوئیدها از روش هضم آنزیم ها، از گزاره آنزیم لیپاز، از رحم بیرون می آیند .


برچسب: ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۵۰:۱۵ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

مزایای‎ زیر و رو کردن بستر جوجه‌های گوشتی

 اخیراً انجمن طیور آمریکا‎ ‎از اتمام یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه آرکانزاس در زمینه مزایای‎ ‎زیر و رو کردن ‏بستر جوجه‌های گوشتی خبر داده است . این پروژه بخشی از برنامه پژوهشی جامع انجمن، شامل همگی پروسه ‏تولید و فرآوری مرغ و تخم مرغ است‏‎ .‎
دکتر معالج یی لیانگ از کالج آرکانزاس و گروهی از پژوهشگران کالج آرکانزاس، کالج ایالتی اوکلاهاما، و ‏دانشگاه ایالتی می‌سی‌سی‌پی، به تازگی پروژه ای را به اتمام رسانده اند که به آنالیز اثر‏‎ windrowing ‎بستر ‏جوجه‌های گوشتی در درون سالن بر عوامل تأثیرگذار ایجاد و شرایط محیطی پرداخته است‏‎ .‎

ماشین جوجه کشی


طبق نتایج بدست‌ آمده شما پاتوژن‌های بیماری‌زا مانند گونه های کلستریدیوم و باکتری ای .کلای‎ ‎پس از‎ windrowing ‎بستر، کاهش یافتند . با انجام‎ windroed ‎مقدار رطوبت بستر به مقدار قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت پنجه پا‏‎ ‎‎ ‎افزایش مییابد . نتیجه این تحقیق نشان دادکه تغییری از اندازه فسفر محلول در آب سالن‌هایی که بستر آنها‏‎ ‎windrowed ‎شده بود و آنهایی که بستر آنها‏‎ windrowed ‎نشده بود وجود ندارد . البته عمل‎ Windrowing ‎بستر ‏موجب از میان رفتن بوی آمونیاک ناشی از بستر نگردید‏‎ .‎
به طور کلی، عمل‏‎ windrowing ‎تأثیرات مثبتی بر اکثر پارامترهای زمینه مطالعه داشت و هیچ مدل تأثیر ‏نامطلوبی گزارش نگردید . این عملیات به آسانی عوامل بیماری زا در تالار های طیور و رطوبت بستر را کاهش ‏داده و کیفیت پنجه پا را افزایش می دهد که همگی از فاکتورهای کلیدی و مؤثر رشد طیور گوشتی محسوب ‏می‌شوند .
اکنون باید مشاهده کرد طبق نتایج بدست آمده آیا در مزارع بلندمرتبه پرورشی، انجام چنین اقداماتی، عملیاتی می‌شود ‏یا خیر؟


برچسب: ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۰۸:۱۵ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

هندلینگ تخم مرغ جوجه کشی

1- توده آوری تخم مرغ ها در مزرعه پوشیده بودن کف آشیانه های تخم گذاری از پوشال و بده بستان به موقع آن، ارتقا دفعات توده آوری تخم مرغ بوسیله کارگران، جداسازی تخم مرغ های بستری و عدم ارتباط آن ها با تخم مرغ های باطن آشیانه ای و منزه و رعایت مساله بهداشتی از گزاره مواقعی است که در اختیار گرفتن هر چه بخش اعظم آنها توسط کارشناسان فارم، شرایط بهتری را برای تخم مرغ در جوجه کشی به وجود می آورد .

ماشین جوجه کشی


2- گازدهی تخم مرغ ها در فارم بلافاصله پس از توده آوری تخم مرغ ها از سالن، تخم مرغ ها با نسبت 3x، (از 20 گرم پرمنگنات + 40cc فرمالین ، به ازای هر 2/8 متر مکعب فضا) به برهه زمانی 20 دقیقه گازدهی می شوند . در طی مقطع گازدهی ایجاد حالت دمایی مطلوب (24 سکو سانتیگراد) ، اضطراری می باشد .
3-
گرید تخم مرغ ها تخم مرغ های نامناسب جهت جوجه کشی باید قطع و حذف شوند . این تخم مرغ ها عبارتند از تخم مرغ های آلوده (بالای 30 درصد)، تخم مرغ های کنار گذاشتن دار، تخم مرغ های کوچک، تخم مرغ های دوزرده و تخم مرغ های با پوسته غیر نرمال (دفرمه) .
در خصوص تخم مرغ های جداسازی گردیده از روی بستر در رخ پاک بودن به رخ مستقل پایین عنوان بستری و در فیس کثیف بودن (نهایتاً تا 30 درصد) توسط کاردک کود و فضولات چسبیده به آن تطهیر شده و به عنوان تخم مرغ رتبه 2 به جوجه کشی ارسال می شوند .
4-
حمل و نقل تخم مرغ ها: جهت دوری از ایجاد ترک های مویی، حمل و نقل تخم مرغ ها بایستی با توجه فراوان زیادی انجام پذیرد . در ضمن در فیس طولانی بودن مسیر حمل تجهیز اتومبیل حمل به سیستم های خنک کننده و یا گرم کننده واجب می باشد .
ستر
بازه انکوباسیون تخم مرغ ها به طور میانگین 504 ساعت (21 روز) می باشد که 18 الی 19 روز اول به ستر اختصاص می یابد . قبلی از ورود تخم مرغ ها به باطن ستر باید توسط متخصص ذی‌ربط مقطع انکوباسیون تخم مرغهای هر فارم توصیف گردد که این عمل با دقت به سن گله مادر، اندازه تخم مرغ های قابل جوجه کشی و هم گونه دستگاه انجام می پذیرد و پس از اعمال تصحیحات رخ گرفته برهه زمانی انکوباسیون هر فارم در شناسنامه ستری آن ثبت می شود و این زمینه بیانگر مدت مناسب ورود تخم مرغها به داخل ستر هم می باشد .
4
اصل قابل کنترل در سترها عبارتند از: 1- دما: که در طول دوره ثابت می باشد (حدود 37/4 مرتبه سانتیگراد (99/4 سکو فارنهایت)) که بوسیله المنت های تعبیه شده در دستگاه ستر مهیا می گردد . همانگونه که قبلاً گفته شد در سیستم های چند سنی، گرمای تولید شده از تخم مرغ ها پس از 9 روزگی نیز منجر گرم شدن تخم مرغها با سن زیر تر می شود .
2- رطوبت: که در ارتفاع عصر اثبات می باشد (حدود 37/4 مرتبه سانتیگراد (99/4 درجه فارنهایت)) که بوسیله المنت های تعبیه شده در دستگاه ستر آماده می گردد . همانگونه که قبلاً گفته شد در سیستم های یکسری سنی، گرمای تولید گردیده از تخم مرغ ها پس از 9 روزگی نیز سبب ساز گرم شدن تخم مرغها با سن پایین خیس می شود .
3- تهویه: هوای ستر ها توسط هوای تالار تامین می شود، که به ازای هر 1000 عدد تخم مرغ 0/14 متر مکعب در دقیقه در نظر گرفته می شود .
4- چرخش: جهت دوری از چسبیدن نطفه به پوسته تخم مرغ، چرخش تخم مرغ ها با زاویه 45 جایگاه در هر 1 ساعت حتمی می باشد، به جور ایی که کاهش میزان زاویه چرخش و یا این که دفعات چرخش سبب کاهش میزان جوجه درآوری می شود .

 


برچسب: ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۰۲:۵۵:۲۲ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

اهمیت حمل و نقل جوجه و تخم مرغ

 حمل تخم مرغهای نطفه دار به جوجه کشی و انتقال جوجه ها از آن تراز بسیار حساسی می باشد به این ترتیب منطقی می باشد تا با عواملی که منجر ایجاد مطلوب ترین وضعیت حمل ونقل می شوند آشنا شویم در صنعت نوین پرورش طیور ، حمل و نقل از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد در اکثر وقت ها موردها این حمل و نقل به انتقال نیمچه های گوشتی به کشتارگاه و کارگاه های فرآوری اطلاق می شود که زیاد با اهمیت به شمار می رود با این وجود حمل و نقل تخم مرغهای نطفه دار از مزارع مامان به جوجه کشی وانتقال جوجه های یک روزه به سالن های رویش از پاراگراف مواردی میباشد که نتایج فنی را هم پایین تاثیر قرار خواهد داد در‌صورتی‌که مزارع مامان ومزارع رشد در مسافت پرهیز از جوجه کشی قرار گرفته باشند شرایط حمل و نقل آلرژی فراوان بیشتری پیدا می کند اگر‌چه حمل و نقل در فواصل کوتاه هم باید مسئله اعتنا قرار بگیرد برای ساخت موقعیت مطلوب حمل ونقل پی بردن نیازهای تخم مرغهای نطفه دار یا این که جوجه ها و چگونگی تاثیر موقعیت آب و هوایی بر انها واجب است آلودگی باکتریایی انتقال حجم فراوان تخم مرغهای جوجه کشی پس از تخم گذاری تاثیر مهمی بر نتایج به دست آمده خواهد داشت چون درهنگام تخم گذاری تخم مرغ مرطوب و گرم است و پوسته آن ناچیز و بیش زخم پذیر و با اهمیت می باشد پس از تخم گذاری تخم مرغها کم آب شده حرارت آنها زیر آمده پوسته محکم تر می شود دراثر خنک شدن محتویات تخم مرغ منقبض گردیده آن‌گاه خلائی ساخت می گردد و پاره ای هوا به درون تخم مرغ کشیده می شود بنابراین در‌صورتی‌که در سطح پوسته آلودگی باشد ممکن میباشد به همپا هوا به درون تخم مرغ نفوذ نماید آلودگی باکتریایی اثر زیان چکیده بر قابلیت و امکان جوجه درآوری و کیفیت جوجه ها دارد به همین برهان محل تخمگذاری بایستی تا حد امکان تمیزنگهداشته شود واز کاربرد تخم مرغهای موجود روی بستر جهت جوجه کشی خودداری گردد .

ماشین جوجه کشی


تهیه و تنظیم سکو حرارت تخم مرغ ها پس از جمع آوری به برهه زمانی تعدادی روز در مزرعه محافظت گردیده آن گاه به جوجه کشی منتقل می گردند در صورتی که تخم مرغها 2 بار درهفته ازمزارع مامان عده اوری شوند مرتبه حرارت نگهداری در میان 16 تا 18 جایگاه سانتی گراد باشد اثبات نگهداشتن درجه حرارت درزمان حمل و نقل به منظور پرهیز از تعریق بسیار حیاتی هست چون در صورتیکه تخم مرغهای سرد در محیطی گرم قرار داده شوند به ویژه زمانی که رطوبت نسبی هوا بالا باشد تعریق صورت می دهد در فصل تابستان درصورتی که موقعیت مراقبت تخم مرغ مطلوب باشد اما کامیون های حمل تخم مرغ مجهز به در دست گرفتن دما و رطوبت نباشد ممکن می باشد تخم مرغها مبتلا تعویق شوند گاهی وقت ها این موقعیت در هنگامی که تخم مرغها به آهستگی تغییر حرارت می دهند و به ویژه زمانی که در شانه های مقوایی محافظت می شود رخداد می افتد این فرمان سبب می شوددر حالی که اگر‌چه تخم مرغها تعدادی ساعت می‌باشد که حمل شده و در جای دیگری قرار گرفته اند اما تخم مرغهایی که در راس قرار گرفته اند هنوز دمای سرد وعظ می کرد تاق را داشته باشند .
جلوگیری
از پیدایش شوک های حرارتی در دست گرفتن دما و رطوبت در طول زمستان نیز اساسی میباشد زیرا از شوک های بخش اعظم حرارتی باید پرهیز کرد اکثر اوقات وسایل نقلیه حمل تخم مرغ مجهز به وسیله در دست گرفتن دما می باشند البته ممکن هست در مقطع بارگیری و تخلیه تخم مرغ به ویژه در مزارع مامان ، اشتباهاتی چهره گیرد تخم مرغها خیلی پرسرعت با تغییر‌و تحول مرتبه حرارت سازگاری پیدا می کنند به خصوص در صورتی‌که که جریان هوا دوچندان باشد به این ترتیب زمانی که تخم مرغ ها در فصل‌زمستان به ویژه درهنگام وزش باد بارگیری می شوند نباید مخزن ها را برای زمان طولانی در هوای آزاد قرارداد در وضعیت آب و هوایی نامساعد پیشنهاد می شود که مخزن ها را با چادرهای پلاستیکی بپوشانند و پس از اتمام حمل و نقل به منظور سازگاری تخم مرغها با حالت تازه این چادرها را بردارند با این وجود استفاده از این پوشش ها در هوای آفتابی شدید توصیه نمی شود زیرا تابش مستقیم خورشید بر روی این پوشش ها باعث افزایش شدید دما در زیرآنها می شود .

رطوبت
نسبی به منظور پرهیز از اتلاف رطوبت معمولا تخم مرغهای نطفه دار را در رطوبت نسبی بالانگهداری می نمایند در وضعیت معمولی لازم نمی‌باشد که در مقطع حمل و نقل رطوبت نسبی بالا باشد چون در حمل و نقل کوتاه بازه از دست دادن رطوبت چندان مضاعف نمی باشد رطوبت نسبی دراین موقعیت ممکن هست چه بسا اثر منفی داشته باشد چون زمانی که انبارتخم مرغها سردتر ازوسایل حمل ونقل باشد خطر آلودگی ناشی از تعریق را ارتقا می دهد حتی در صورتیکه تخم مرغها مسافتی طولانی را طی کنند و یا به چهره هوایی جابجا شوند به طور عادی افزایش رطوبت واجب نمی باشد .
جابه
جایی از نظر تئوری لرزش وتکان خوردن ناشی از حمل و نقل بر امکان جوجه درآوری تخم مرغها تاثیر منفی دارد در آزمایش های نخستین رابطه بین جابجایی های ناشی از حمل و نقل و بعضی ناهنجاری های جنینی گزارش گردیده میباشد با این وجود در وسایل حمل نقل مدرن در‌صورتی‌که راننده ماهر باشد و بارگیری و تخلیه با اعتنا انجام شود این اثرات ناچیز بوده یا به صفر می برسد همینطور در‌صورتی‌که تخم مرغها به صحت بسته بندی و منتقل شوند تعداد کنار گذاشتن های حاصل از حمل ونقل به دست کم خواهد رسید .
انتقال
جوجه های یک روزه جوجه ها پس از بیرون وارد شدن از تخم چک شده در باکس های مقوایی یا پلاستیکی که درهر کدام 50 یا 100 قطعه جا می گیرند بسته بندی و به مرغداری منتقل می شوند این نوع حمل ونقل با کامیون درمسافت های کوتاه انجام می گیرد انچه مسلم میباشد با ارتقاء فواصل و مقطع حمل و نقل وضعیت انتقال پیچیده خیس می شود با وجود این‌که بخش اعظمی از کشورها بازه حمل و نقل جوجه را به یکسری ساعت محدود می نمایند اما به طور مثال ممکن می‌باشد برهه زمانی حمل و نقل گله های مامان به 24 ساعت یا بخش اعظم برسد در شرایط مساعد جوجه ها به علت انرژی به دست امده از کیسه زرده بدون پیدایش تلفات چشمگیر بیش از 48 ساعت مقاومت می نمایند در روزهای نخستین کیسه زرده تمامی مواد غذایی حتمی برای جوجه ها را مهیا می کند تحقیقات نشان داده میباشد که نگه داشتن جوجه ها سوای آب و طعام به بازه 24 ساعت چه بسا ممکن می‌باشد به بهبود تلاش آن ها امداد نماید که دلیل احتمالی آن داشتن وقت بیشتر برای مصرف مواد غذایی کیسه زرده می باشد .نگهداشتن جوجه ها به زمان 48 ساعت یا بخش اعظم سبب ساز به کاهش خفیف همت شده ولی مقدار مرگ ومیر تغییر تحول متعددی نمی کند دو عامل حساس که درجریان حمل ونقل برکیفیت جوجه تاثیر منفی می گذارد حرارت بیش از حد و از دست دادن آب تن جوجه می باشد این امر نشانگر آن می‌باشد که تهویه وشرایط محیطی نظیر دما و رطوبت باید تحت نگهداری شدید باشند .
در دست گرفتن
حرارت و رطوبت سکو حرارت مناسب برای حمل و نقل دربین 24 تا 26 مرتبه سانتی گراد می باشد هرچند این دما دوچندان پایین خیس از حرارت باطن تالار مرغداری و داخل جعبه های دربردارنده جوجه و دربین جوجه هاست ولی برای حمل ونقل مناسب می‌باشد دمای بیش از حد ممکن می‌باشد به ویژه اثرات منفی در جوجه ها داشته باشد به عبارتی طور که تیتر شد خودداری از دهیدراتاسیون فرمان مهمی می‌باشد و در نگاه اولیه به لحاظ می برسد که ارتقاء رطوبت درکامیون ، روشی عملی برای دوری از آن است اما در واقع این روش غیر اثرگذار هست چون در جعبه ها رطوبت ایجاد گردیده ازجوجه ها با توجه به تهویه محدود بالا بوده بنابراین ارتقاء رطوبت بیرون ، وضعیت را بهبود نمی بخشد هنگام حمل ونقل ارتقا رطوبت ممکن می‌باشد روی کتف های تخم مرغ اثر منفی داشته باشد زیرا که شانه ها سست و سرد شده و روی هم فشرده می شوند به این ترتیب در عمل ، رطوبت دراغلب کامیون های حمل و نقل زیر کنترل نمی باشد با این وجود اگر مقدار تهویه زیاد بالا باشد پدیده دهیدراتاسیون رخ می دهد او‌لین قدم جهت جلوگیری از دهیدراتاسیون اجتناب از حرارت بیش از حد می باشد در‌صورتی‌که حمل جوجه ها درمدت زمانی طولانی انجام شود اکثر وقت ها به جوجه ها تزریق رطوبت انجام می پذیرد .
تامین
تهویه کافی ممکن است مطرح ترین خلل درزمان حمل و نقل ، فراهم کردن تهویه مطلوب برای جوجه ها ست باکس هایی که حاوی 50 یا 100 جوجه هستند اندازه زیادی حرارت تولید کره اکسیژن زیادی مصرف می نمایند قرار دادن سطر جعبه ها در فاصله کافی جدا از یکدیگر به جریان هوای کافی کمک کرده در این حالت تامین حرارت زمینه ساز می شود ولی از نظر اقتصادی مجبوریم که تعداد جوجه ها را در هر کامیون افزایش داده باکس های حمل جوجه را به چهره فشرده خیس قرار دهیم این امر سبب ساز می شود که تهویه بین و درون باکس ها کمتر گردیده نیاز برای ارتقا میزان کل تهویه اکثر گردد دراین وضعیت توجه کافی به فراهم کردن تهویه مطلوب برای جوجه ها بسیار حیاتی می‌باشد برای این فرمان بایستی ابتدا باکس هایی را تعیین کرد که در آنها هوای کافی بتواند جریان پیدا کند همینطور باید اطمینان حاصل نمود که سوراخ های در لحاظ گرفته شده روی برنامه کودک ها گشوده باشد وضعیت گرفته شده روی برنامه کودک ها گشوده باشد شرایط نامساعد حمل ونقل ، مدام منجر به ارتقا تعداد مرگ ومیر جوجه ها نمی شود بلکه سبب ساز نارسایی در رویش اولیه جوجه و در فیض کارایی آن خواهد شد کامیون حمل ونقل بایستی طوری طراحی شده باشد تا تهویه کافی برای تمام جوجه ها را فراهم سازد به منظور نیل به این انگیزه باید با قرار دادن کانال های تهویه در کامیون جریان کافی هوا را در تمام نقاط آن آماده نمود همینطور گزینش وضعیت باکس های حمل جوجه در وسیله نقلیه می بایست درنظر گرفته شود به خواسته جلوگیری از حرکت جعبه ها در طول حمل ونقل و ایجاد ایراد درتهویه باید جای جعبه ها در کامیون ثابت باشد همینطور کامیون بایستی مجهز به یک سیستم هشدار دهنده باشد که در فیس بروز انواع درتهویه و بالا رفتن دما راننده را با خبر سازد در صورتیکه کامیون فاقد سیستم تهویه مناسب بوده حرارت محیط بیرون نیز بالا باشد باید تعداد جوجه ها را در هرجعبه کاهش بخشید .
آماده
سازی برای حمل هوایی بسته بندی دقیق جوجه ها برای حمل و نقل هوایی ازاهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و استفاده از فضا بسیار کلیدی می‌باشد بدین ترتیب از خط مش بسته بندی جعبه ها روی پالت ها به صورت بسیار ظریف استعمال می شود جنبه کلیدی دیگر حمل و نقل هوایی قضیه تهیه و تنظیم بازه زمانی می باشد چون مدیران کارخانه جوجه کشی تمایل ندارند که جوجه ها یک‌سری ساعت در فرودگاه بمانند بنابراین به نحوی برنامه ریزی می نمایند که مدت تفریخ جوجه ها و حمل ونقل آن ها حتی الامکان نزدیک به نیز باشد چنانچه تاریخ و ساعت از تخم در داخل شدن جوجه ها از سه هفته قبل معین گردیده باشد با تاخیرها حوادث غیر منتظره و شیوه بندان ها خوب تر می توان رویا رویی کرد نکته قابل توجه این‌که پالت های حمل جوجه نباید در فرودگاه در معرض آفتاب یا این که سرما قرار گیرد و در برنامه ریزی بایستی بیشتر بر پروازهای مستقیم توکل کرد .


برچسب: دستگاه جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۰۹:۲۶:۳۱ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)

دیدگاههای ژنتیکی بهبود صفت مقاومت به استرس گرمایی در طیور

هوای گرم و رطوبت بالا همت تولیدی و سود عایدی از پرورش جوجه های گوشتی را کاهش می دهد . در مدت پیدایش استرس حرارتی، درصد تلفات به بیش از 50 درصد بالا می رود . از آنجایی که در گله های جوجه های گوشتی مابین پرورش پر سرعت ، میزان تن پرنده با صفت مقاومت به استرس گرمایی وحدت منفی وجود دارااست فلذا تولید صفت مقاومت به گرما در این گله ها فراوان اصلی خواهد بود . طیور با رشد سریع احتیاجات غذایی بیشتری داشته که باعث تولید حرارت بیشتری می شود و نهایت دفع حرارت متعاقب مصرف برای طیور اختلال می باشد . برای تقابل با این عمل مصرف غذا به وسیله طیور کاهش?عاده و رشد آنان کندتر می شود و در صورتی که دما بیش از مقدار بالا رود، راندمان مصرف غذا هم کاهش می یابد . کارداران متعددی بر جواب مرغ به استرس گرمائی مفید می باشند البته کمیت این پاسخها و نقش تصحیح و یا پیشگیری کننده آنان به سادگی قابل تعریف نیست . به حیث می برسد تفاوتهای معین در جواب به استرس دربین سویه ها و نژادها وجود داشته باشد و به همین جهت در انتخاب نژادهای قضیه به کار گیری می بایست اعتنا کرد .

ماشین جوجه کشی


در سویه های با پرورش سریع مقاومت نسبت به استرس گرما به مراتب کمتر از پرندگان میباشد که دارای سرعت رشد آرام می باشند . هر چند با به کارگیری از روشهای ژنتیک یه خرده می بضاعت در دراز مقطع صفت تحمل به گرما را تولید کرد لیکن استعمال از نشانگرهای مولکولی می تواند از مسیر کوتاهتری سبب ساز به ایجاد صفت تحمل به گرما گردد . بخش اعظمی از نژادهای ساکن پراکنده در روستاها را می توان با آمیزش با نرهای سویه های تصحیح شده در جهت بهبود و ارتقاء مقاومت به استرس حرارتی جهت بخشید .
وافزایش جزئی در کارایی مرغان مستقر مقاوم به استرس گرمائی سود اقتصادی متعددی را برای بخش اعظم مردم به ارمغان خواهد داشت . ژنهای تطابق پذیری گله های ساکن را می توانایی هم پا با ژنهای همت بالا گله های تجارتی در برنامه های اصلاح طیور درمناطق دوچندان گرم قضیه به کارگیری قرار اعطا کرد . ژن گردن لختی در طیوری که در دمای فراتر از 30 رتبه سانتیگراد رشد می یابند علاوه بر اثرات منفی مثل ارتقا جنازه و ایجاد گوشت و کاهش چربی می باشد .
بطور کلی پاسخهای همه موجودات زنده، حیوان‌ها ، گیاهان یا میکروبها به ارتقا درجه حرارت بدلیل ارتقا ساخت گروهی از پروتئینها می باشد که آن‌ها را بصورت گروههای وابسته به استرس(HSP) می شناسند . پاسخهای ایمنی به استرس گرمایی از حیاتی ترین سیستمهای حفظ کننده زنتیکی شناخته شده می باشد . بعضی از پروتئینها متعلق به استرس حرارتی خیر تنها جز فراوانترین پروتئینهای طبیعی می باشند بلکه نقش کلیدی در مراقبت اعمال طبیعی سلول یا خود جان دار در بازه زمانی قرار گرفتن در معرض محرکهای مخرب می باشد . این پروتئینها هنگام استرس حرارتی به پروتئینهای اصلی متصل شده و آنان را در پیش‌رو تجزیه شدن مراقبت می نمایند . معمول ترین پروتئینهای استرس گرمایی دارنده وزن مولکولی 30000-10000، 110000-100000 میباشند که با نامهای HSP70,HSP90 مشخص و معلوم می شوند .
اعضای خانواده HSP70به زنجیره های سنگین ایمینوگلوبولین، شبکه کلاترین، کمپلسکهای در اکنون همانند سازی DNA ادغام و در مراقبت ساختمان در پیش‌رو گرما کمک می کنند .
اعضای خانواده HSP90 در جایگاه حرارتهای مضاعف بالا چشم می شود


برچسب: دستگاه جوجه کشی،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۱۴:۳۲ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)