رئیس تالار مرغداری
به طور کلی مدیریت درست و در دست گرفتن موقعیت محیطی جان دار یک عدد از بخش های اصلی حیاتی پرورش محسوب می شود . در هر سالن پرورش بایستی به طور روزمره و دقیق همگی فاکتور های مدیریتی را در دست گرفتن نمود . در صورتیکه حالت محیطی رویش پرنده ها تنش زا باشد یا مدیر پرورش آنها ضعیف باشد در این صورت سویه های گوشتی بندرت پتانسیل ژنتیکی خود را پیدایش می دهند . در این بخش به طور خلاصه به این فاکتور ها اشاره کرده و همت میکنیم هر کدام را مختصرا مورد بررسی قرار دهیم .
ماشین جوجه کشی
این فاکتور ها به قرار زیرند: 1-
اقدامات واجب قبل ورود جوجه رمز موفقیت پرورش طیور گوشتی، اجرای یک برنامه مدیریتی مشخص و مؤثر پیشین از ورود جوجهها به فارم و طی مقطع رویش هست . از آنجا که اجرای برنامه های تغذیه ای و بهداشتی در فارمهای یکسری سنی اختلال هست خوب تر آن میباشد که از رویه یکباره مالامال و یکباره خالی به کار گیری شود .
جهت دستیابی به نتایج خوبتر رعایت مسائل ذیل پیش از ورود جوجه ها واجب است: 1- بهمنظور حفاظت از گلهها در پیشروی بیماریها از تمیز کاری و ضد عفونی شدن درست و کافی تجهیزات سالن و محوطه دور و بر سالنها مطمئن گردید .
2- بستر در محوطه مادرهای مصنوعی باید هم مرحله و یکنواخت باشد . بستر ناهموار تولید مرتبه حرارت غیر یکنواخت در کف تالار نموده و سبب ساز نهفته شدن جوجهها در فی مابین پوشال بستر و یا این که در پایین دانخوریها و آبخوریها و محروم شدن از آب و دان در تراز پرورش میگردد .
3- تلاش نمایید که هر سالن را با جوجه مربوط به یک گله مادر پر نمائید، درصورتیکه این عمل عملی نمیباشد دستکم هر سالن را با جوجههای مربوط به گلههای مادر همسن مالامال فرمائید . این دستور رقابت فی مابین طیور را کاهش می دهد .
4- زمان رسیدن جوجه به فارم را معین نموده و برای دریافت جوجه آمادگی بدون نقص داشته باشید .
5- هیترها را در اختیار گرفتن و از درستی کار آنها مطمئن شوید و با توجه به حالت هوای محفظه 24 تا 36 ساعت قبلی از ورود جوجه آنها را روشن نمائید . در این فیس قبل از ورود جوجه بستر کاملا گرم و جایگاه حرارت هوای سالن مطلوب قبول جوجه می باشد .
6- ضمن جلوگیری از وزش هوا از وجود هوای کافی درون تالار بخصوص وقتی که از حرارت بی واسطه به کارگیری میکنید مطمئن شوید .
7- بازاء هر 1000 قطعه جوجه در محدوده مادرهای تصنعی 10ـ8 عدد آبخوری آویز ثابت و 6 عدد آبخوری کمکی کوچک کله قندی و یا پلاستیکی، یعنی جمعاً 16ـ14 عدد آبخوری در نظر گرفته شود . این آبخوریها گذشته از جوجهریزی باید با آب منزه مالامال گردیده و رتبه حرارت آب آبخوریها باید حدود 15ـ10 رتبه سانتیگراد باشد . همینطور در سیستم آبخوری نیپل نیز بایستی از آبخوریهای کمکی به کار گیری شود .
8- طولانی تر کردن مولتی ویتامین در یک سری روز اول به آب آشامیدنی موثر میباشد . زیرا ممکن هست ویتامین مو جود در دان بعلت گرما کاهش یافته باشد .
9- تولید فضای اضافی جهت تغذیه در تعدادی روز اول اضطراری است . دست کم 20% از فضای مادرهای تصنعی و مصنوعی در روی بستر با صفحه های مقوائی و یا این که کفی کارتون پوشانده شود و در آنها همیشه اندازه پاره ای دان نو وجود داشته باشد . در این رخ همواره طیور به دان دسترسی خواهند داشت . بلافاصله قبل از ورود جوجه به سالن دانخوریها را مالامال فرمائید .
10- شروع تغذیه باید با دان کرامبل با مقدار مناسب و فارغ از گرد و پودر دان باشد .
11- دانخوریها و آبخوریها را مستقیماً ذیل و یا خیلی نزدیک به مادرهای تصنعی و مصنوعی ندهید تا طیور براحتی بتوانند در گوشه و کنار آنها حرکت کنند .
12- با استعمال از دماسنجی که بتواند حداقل و حداکثر جایگاه حرارت را نشان دهد، رتبه حرارت محوطه مادرهای تصنعی و درجه حرارت سالن را در دست گرفتن فرمایید .
13- پیشین از جوجهریزی، هیترها را از حیث صدق عمل آنها، آبخوریها را از حیث پاکیزگی و عاری بودن از پوشال و مرتبه حرارت مناسب آب، دانخوریها را از نظر وجود دان کافی و در دسترس بودن آنان در اختیار گرفتن فرمائید .
2-
تراکم جوجهریزی یکی از ضروریات اساسی رشد، نگهداری سلامتی و کیفیت همگانی زیست و تامین فضای کافی برای هر پرنده است . میزان فضای در لحاظ گرفته شده بستگی به مجموعهای از فاکتورها نظیر: وزن طیور در هنگام کشتار، جور سالن (باز و بسته)، حالت آب و هوائی حیطه و فصل داراست . به این جهت برای حساب و کتاب گنجایش جوجهریزی باید بطور ظریف از بعدها داخلی سالنها باخبر باشیم .
بطور کلی تراکم جوجهریزی پیشنهاد گردیده بشرح زیر میباشد: در سالنهای بسته: در انگلیس سازمان حمایت از رفاه طیور هیچگاه زیر هیچ شرایطی اجازه تولید بیش از 34 کیلوگرم گوشت در هر متر مربع سالن را نمیدهد .
در فصلتابستان و بخصوص در واحدهایی که قابلیت بروز مشکلات وجود داراست بایستی تراکم جوجهریزی را ناچیز نموده و در سالنهائی که از تهویه قابل قبولی برخوردار نمیباشند می بایست اعتنا بیشتری نمود و تراکم جوجهریزی در آنها را نیز کاهش اعطا کرد .
سالنهای باز: تراکم جوجهریزی در سالنهای باز براساس فصل و نوسانات مرتبه حرارت مختلف بوده و باید در فصل تابستان از تراکم جوجهریزی در سالنهای مذکور کاسته شود .
3-
تخلیه جوجه ها طولانی شدن بازه تخلیه جوجه سبب دهیدراته شدن جوجهها و در سود ارتقا تلفات و کاهش پتانسیل پرورش میگردد .اعتنا
به تمامی نکات زیر هنگام جوجه ریزی اضطراری و لازم است: ـ مطمئن شوید که تحویل و توزیع جوجهها در سالنها بطور صحیح انجام شده است . از انبار کردن جعبههای دربردارنده جوجه در حوزه مامان تصنعی و مصنوعی خودداری فرمائید .
ـ جعبهها را به آرامی نزدیک بهدان و آب در محدوده مادرهای تصنعی و مصنوعی تخلیه نمائید .
ـ جعبههای خالی را در یک طرف سالنها توده نمایید تا براحتی بتوانید آنان را به بیرون از سالن انتقال دهید .
ـ جوجهها می بایست سرزنده و شاداب و بدون نقص ظاهری باشند .
ـ جوجهها بایستی در محدوده مادرهای مصنوعی قرار گیرند که روشنائی آن ها از مادرهای مصنوعی و یا این که از لامپهای سالن که در بالای مادرهای مصنوعی هستند تامین می شود . در صورتی که سالن دارای شرایط قابل در اختیار گرفتن باشد محصور کردن طیور در محدوده مامان تصنعی ضرورتی ندارد ولی در صورتی که تعداد جوجهها ناچیز باشد و همچنین در سالنهای باز مفید می باشد .
1 الی 2 ساعت پس از استقرار، حالت توزیع جوجهها در پایین مادرهای تصنعی و مصنوعی و مقدار دسترسی آنان را به آب و دان در اختیار گرفتن نمائید .
4-
در دست گرفتن رطوبت رطوبت نسبی تالار بایستی 70ـ50 درصد باشد، رطوبت تالار سبب ساز حفظ کیفیت بستر گردیده و از خشک شدن بسیار بستر و تولید گردوغبار خودداری میکند . رطوبت بالاتر را می بایست با افزایش تهویه کاهش بخشید . ارتقا تهویه سبب از دست رفتن گرما و صرف هزینه مازاد هست . وسائلی که بسرعت و به درستی بتوانند رطوبت را اندازهگیری نمایند تا حدی غیر دارای اعتبار می باشند و احتیاج به کالیبره کردن مکرر داشته و بهاین جهت در دست گرفتن رطوبت را خلل می سازند . تولید رطوبت نسبی فراتر برای جوجه یکروزه استرس جابجائی جوجه از جوجهکشی تا مزرعه را کاهش داده و رطوبت کمتر، بخت دهیدراته شدن جوجه را افزایش میدهد .
5-
مدیر آبخوری توزیع آب پاک برای خودداری از دهیدراته شدن جوجه در ارتفاع بازه رویش حتمی می باشد . مصرف آب و دان بطور بی واسطه با یکدیگر دارای ربط بوده و بدون مصرف آب کافی، مصرف دان کاهش و نتیجتاً اندازه پرورش هم کاهش می یابد . جهت افزایش اندازه پرورش نیاز دائمی به مدرنیزه کردن تجهیزات داریم .
بعنوان نمونه یک پرنده در 10 سال پیش در 50 روزگی به وزنی می سید که امروزه در 40 روزگی به آن وزن می رسد (20% کاهش در سن کشتار) که نشانگر لزوم ارتقاء توانائی تجهیزات مایحتاج تا 20% هست .
امروزه استعمال از آبخوریهای نیپل مورد دقت قرار گرفته که در این صورت برای اطمینان از دسترسی طیور به آب بازاء هر 9 قطعه یک آبخوری نیپل با جریان آب قلیل و بدون فنجانک ضروری می باشد اما در فیس استفاده از سیستم نیپل با جریان آب اکثر تعداد پرنده بازاء هر نیپل ارتقا مییابد . میزان مورد نیاز آبخوری آویز پلاستیکی به قطر 400 میلیمتر، برای هر 1000 پرنده 10ـ8 عدد میرسد .
آبخوری
نیپل ارتقا
آبخوری برای جوجه یکروزه: برای جوجه یکروزه بازاء هر 1000 قطعه جوجه 6 آبخوری کوچک کله قندی و یا سینی در حیث بگیرید . این آبخوریها هیچگاه نباید خالی باشند و مرتباً بایستی منزه و مجدداً با آب منزه و جدید لبریز شوند . بسیار اساسی میباشد که روز اول ورود جوجهها به سالن آب در آبخوریها بهمیزان کافی وجود داشته باشد تا جوجهها براحتی بتوانند بهآب دسترسی پیدا نمایند . سطح آب در آبخوریها با گران قدر شدن جوجهها باید کاهش یابد تا از جاری شد و پاش آب به وسیله جوجهها دوری شود .
تقریباً 48 ساعت پس از جوجهریزی بایستی آبخوریهای کمکی جمع شوند . ارتفاع آبخوریهای آویز باید نیز تراز پشت پرنده باشد . تهیه آبخوریها مرتباً بایستی در اختیار گرفتن شده تا ضمن توزیع آب بهمیزان کافی از ریزش آب و هدر رفتن آن هم خودداری شود .
صرفنظر از جور سیستم آبخوری همواره می بایست بازاء هر 3 متر عرض سالن یک سطر آبخوری در حیث گرفته شود .
(توزیع یکنواخت آب در سالن) آبخوری بل .
مصرف
آب (هوای معتدل): معمولا مصرف آب 1 .8ـ1 .6 برابر مصرف دان هست . این ضریب می بایست بعنوان یک راهنما باشد خیر بعنوان یک ضریب ثابت . زیرا که تغییراتی در مصرف آب با اعتنا به کیفیت دان، درجه حرارت محیط و تندستی گله ساخت میشود که بایستی به آن اعتنا و دانایی مدیریتی مناسب اتخاذ گردد . استفاده از کنتور آب که اندازه مصرف آب را مشخص مینماید، از ابزارهای اثر گذار مدیریتی میباشد . مشخص شدن مصرف آب و آگاه شدن از حالت تندستی گله میتواند ما را در قضیه مدت واکسیناسیون و همچنین درمان گله ارشاد کند . مصرف آب با ارتقا رتبه حرارت محفظه ارتقا می یابد، لذا بایستی در حرارت بیش از 30 مرتبه سانتیگراد آبخوریهای کمکی زمینه استفاده قرار گیرند .
6-
مدیر دانخوری ها طول دانخوری زنجیری برای هر پرنده دست کم 5/2 سانتیمتر و تعداد دانخوری بشقابی برای 1000 قطعه 20ـ18 عدد خواسته شود .
دانخوری-
مزرعه تخمگذار دستکم یک ردیف دانخوری بشقابی برای هر 5 متر پهنا تالار اضطراری میباشد . در بازه زمانی رویش دانخوریها باید بطرف بالا کشیده شوند، بطوری که حاشیه دانخوری همسطح پشت طیور باشد . مرحله دان در دانخوریها بایستی به اندازهای باشد که ضمن دسترسی طیور به دان از سرازیرشد و پاش و ضایع شدن آن خودداری شود، در دست گرفتن آراسته اطراف دانخوریها از نظر وجود یا این که عدم وجود دادن، اندازه دان ما یحتاج در دانخوریها را نشان میدهد . همینطور بهمنظور پیشگیری از ماندن دان در دانخوریها و کهنه شدن و احتمال دارد کپک زدگی دان، بایستی کلیه روزه پس از مصرف کامل دان قبلی، دان در دانخوریها توزیع شود .
دانخوری-
مزرعه گوشتی 7-
مدیر بستر بستر ممکن می باشد از پوشال چوب، خرده ورقه یا این که کاه خرد شده باشد . از مصرف تراشه چوب سفت که دارنده تانن متعددی می باشد و همینطور تراشه چوبریز و خاک ارهای که در شرای بوسیله جوجه خورده شود باعث سوراخ شدن چینه دان و سنگدال میشود خودداری نمایید . بهمنظور پیشگیری از بروز بیماری آسپرژیلوز، از مصرف بستر پوسیده و کپک زده پرهیز کنید . شایسته ترین بستر، تراشه چوب سفید با کیفیت عالی میباشد .
کاه در صورتی که بهصورت درست عملآوری و مراقبت گردیده باشد میتواند بستر مناسبی باشد .
جهت دوری از تولید تاول سینه، سوختگی سینه و قرمزی و سوختگی مفصل خرگوشی که باعث تنزل کیفیت و اندک شدن ارزش لاشه میشود از بستر قابل انعطاف با کیفیت مناسب استعمال شود . از مصرف پوشال پودر شده، مرطوب و یا کلوخه خودداری فرمایید . بستر با کیفیت خوب دارای 35ـ30 درصد رطوبت میباشد . ارتفاع بستر 7ـ5 سانتیمتر پیشنهاد شده میباشد . هیچگاه بستر دیرین را مجدداً به کار گیری نکنید . مدام بستر قدیمی را بیرون و برای هر نوبت جوجهریزی از بستر نو و تازه استعمال فرمائید .
8-
رئیس نوردهی و روشنائی غالباً در پرورش طیور گوشتی از برنامه نوردهی مستمر استعمال میشود، اما در هر روز بایستی ساعاتی را هم به ظلمت اختصاص داد . خاموشی در ساعاتی از روز سبب ساز عادت کردن طیور به ظلمات شده و از وحشت آنان در موقع جدا برق و نتیجتاً تجمع و خفگی طیور پیشگیری میکند . در هنگام پباده سازی سیستم روشنائی، یک سطر لامپ در بالای محدوده مادرهای تصنعی و مصنوعی باید در لحاظ گرفته شود تا طیور بطرف مبداء حرارتی، آب و دان هدایت شوند .
نور تالار با استعمال از لامپهای معمولی و یا این که لامپهای فلورسنت تامین میگردد و نکته لازم و حساس این میباشد که نور و روشنایی بطرف یکنواخت در سالن توزیع گردد . سازمان رفاه طیور در انگلیس، شدت نوروروشنایی حداقل، 10 گران قیمت در سطح پرنده و متوسط 20 گرانقیمت در کل سالن را توصیه میکند . همینطور دوچندان اساسی هست که امکانات قلیل کردن شدت نوروفروغ و تاریک کردن تالار وجود داشته باشد تا بتوانیم مواقعی مثل خود خوری را کنترل کنیم .
9-
مدیریت تهویه و هوادهی هر میزان توان رویش پرنده ارتقاء یابد نیاز به تامین اکسیژن و دفع حرارت بدن هم افزوده میگردد . به این ترتیب نیاز به تهویه در آشیانههای مدرن به مراتب بیش از قدیمی میباشد . علاوه بر تامین هوای قضیه مصرف مستقیم پرنده، مراقبت کیفیت هوای سالنها نیز لازم می باشد . لذا سیستم تهویه سالن مرتباً بایستی بررسی شده در فیس لزوم تصحیح شود .
در بعضا از فصول سال که تغییرو تحول دما در شبکههایاجتماعی و روز اندک می باشد استفاده از کولر آبی رنگ اضطراری می باشد (سیستم پد) . تهویه ناکافی علاوه بر کاهش اکسیژن اضطراری موجب ارتقا غبار، رطوبت و گاز آمونیاک شده به پرنده زخم می زند و برای کارکنان نیز نامطبوع میگردد . اعتنا فرمائید که دوام ارتقا گاز آمونیاک باعث میشود که کارکنان به آن عادت کرده و از ارتقاء اکثر و خطرناک آن غافل شوند .
10-
در اختیار گرفتن سکو حرارت بدن فهمیدن عوامل دارای اهمیت تهیه کننده دمای بدن پرنده که بستگی به تهویه و رتبه حرارت محیط دارااست مفید است . پرنده توانا میباشد آرایش و پیرایش پرهای نگهدارنده تن خویش را براساس دمای تن تغییر و تحول دهد . در هوای سرد پرها بصورت عمود بر بدن قرار میگیرند و هوای مستقر محبوس در در میان آنها بصورت لایهای عایق کننده عمل میکند و برعکس با ارتقا مرتبه حرارت، پرها روی تراز بصورت خوابیده پیرایش مییابد و اذن میدهد حرارت ساخت گردیده در بدن به سادگی به خارج دفع شود . بعد از آن پرنده سعی مینماید با تنفس دهانی و تبخیر آب داخل دهان، خود را خنک نماید .
هرچه تنفس دهانی ارتقا یابد تبخیر و برودت افزایش مییابد . تبادل حرارت بدن مرغ بستگی بهرطوبت هوا داشته، با افزایش مقدار رطوبت محیط، قابلیت و امکان دفع حرارت بدن کاهش مییابد . در مناطقی که کاهش رطوبت محیط ممکن نیست، بهترین شیوه حل، عبور هوای فراوان با سرعت 2 متر در ثانیه در دور و اطراف پرنده میباشد و سوای انجام آن پرنده قادر به در دست گرفتن اعمال حساس خویش نبوده و تعادل بدنش به نیز خورده و با شوک حرارتی تلف میگردد . حرارت بیشترین اثر را در مصرف دان داشته و افزایش هر 1 سکو سانتیگراد به دمای سالن موجب کاهش حدود 1% از دان مصرفی خواهد شد بهعنوان نمونه در صورتیکه سکو حرارت تالار از 25 سکو به 35 مرتبه سانتیگراد تغییر و تحول نماید و هوا جریان نداشته باشد بیش از 10 درصد از مصرف دان کاسته میشود .
استفاده
از هوای گرم : در چهره به کارگیری از کوره های هوای کرم که سوخت آن معمولا گاز یا این که گازوئیل هست ، در روز نخستین درجه حرارت تالار می بایست 31-29 سکو بوده و آنگاه به تدریج هر هفته 2 جایگاه سانتیگراد از مقدار گرمای تالار کاسته شود به طوری که در 35 روزگی به 21-18 سکو برسد .استفاده از هوای گرم می تواند منجر دهیدراته شدن جوجه گردد ، لذا در این صورت به کارگیری از این سیستم گرمایشی تعداد آبخوری بیشتری موضوع به کارگیری قرار گیرد . در این سیستم توزیع یکنواخت هوا بر روی رتبه حرارت مطلوب مفید می باشد .
به کار گیری
ازگرمایش بدون واسطه تشعشعی: در این رویه از مادرهای تصنعی رایج فارغ از این که محصور شوند استفاده گردیده و جوجه ها به وسیله مبداء فروغ به طرف منشا حرارتی سوق دهی می شوند .
مرتبه حرارت درزیر مامان مصنوعی بایستی 33-32 در جه سانتی گراد تهیه و تنظیم شود در این حالت رتبه حرارت در محلی که نوروروشنایی مادر مصنوعی تمام می شود 29 درجه سانتی گراد خواهد بود . خلق جوجه ها راهنمای خیر و خوبی برای نشان دادن درجه حرارت مادرهای تصنعی و مصنوعی است، در حالتی که جوجه ها بدور هم توده گردیده و راز و صدا نمایند نشانگر سرد بودن محیط مراقبت جوجه بوده و درصورتی که آنها از مادرهای مصنوعی بدور شوند ، رتبه حرارت بسیار بالاست . جوجه ها می بایست در محدوده مادر تصنعی و مصنوعی پخش شوند . پس از 3-2 هفته بسته به سکو حرارت محیط فروغ باید ارتقا یابد .
جایگاه حرارت تالار بایستی به تریج در هر هفته 2 درجه سانتی گراد کاهس یابد، به طوری که در حدود 35 روزگی به 21-18 سکو سانتی گراد رسد .
مامان
مصنوعی
محدود کردن ناحیه گرما : معمولا در سالنهای باز، مادرهای تصنعی باید محصور شوند . در این رخ طول دیوار حصار آنها بباید بیش از 30 تا 40 سانتیمتر باشد تا گرما به حد کافی نگهداری گردیده و ضمنا هوا هم جریان داشته باشد . مقدار محدوده محصور گردیده بستگی به مقدار رتبه حرارت تولید گردیده دارد، در صورتیکه جایگاه حرارت پایین مامان تصنعی 33-31 رتبه سانتی گراد باشد، در پیرامون مادرهای مصنوعی می تواند در کاهش دسترسی جوجه در زمانهای مهم به آب و دان اثرگذار باشد . استدلال نیاز به محدود کردن مادرهای تصنعی و مصنوعی می بایست ارزیابی شود و بعد با اعتنا به دسترسی طیور به آب و دان و دست کم اندازه تهویه توجه منحصر به فرد شود این حصارها موقتا است و بایستی توده شوند البته تا آن بازه در تامین تهویه و آب و دان بایسی دقت فوق العاده مبذول گردد . در به کار گیری از فن هایی که به مراد کاهش هزینه های گرمایشیمورد به کار گیری قرار می گیرند می بایست فوق العاده توجه شود .
11-
رئیس پرورش طیور گوشتی تهیه پرورش طیور گوشتی با انگیزه کاهش مشکلات پا و آسیت و همینطور بهبود ضریب تبدیل صورت میگیرد . مقدار رشد را میتوان با در اختیار گرفتن دان و یا فروغ و یا ترکیبی از هر دو تهیه نمود .
الف)
کنترل دان: تهیه و تنظیم رشد از طریق دان، با ایجاد تغییرات در اندازه مواد مغذی دان (تغییر در کیفیت) و یا این که تغییر در فرم فیزیکی دان (پلت بجای مش) و یا این که تغییر در میزان مصرف (تغییر در کمیت) انجام می گردد .
ب)
در اختیار گرفتن نور: برنامههای نور و روشنایی نباید به طریقی باشد که طیور در ساعت ها روشنائی بیش از حد معمول دان مصرف نمایند .
در مقطع خاموشی سالن باید واقعاً تاریک باشد بطوریکه طیور نتوانند به دان دسترسی یابند . برنامههای نوروفروغ باید براساس موقعیت و تجهیزات تالار و تجهیزات و توانایی مدیریتی بنا کردن شود .
رعایت
مورد ها تحت خطرات ناشی از تهیه و تنظیم پرورش از نحوه در اختیار گرفتن دان و یا این که فروغ و روشنایی را کاهش میدهد: ـ هیچ مدل برنامهای را تا گذشته از وصال طیو به سن 7 روزگی آغاز ننمائید .
ـ 14 روز پیشین از کشتار برنامه را متوقف نمایید تا طیور به رشد بی نقص برسند .
ـ اطمینان از صدق عملکرد سیستم تهویه هم خوانی با شرایطی که پیش میآید .
ـ تدارک امکانات کافی در سالن جهت دسترسی به آب و دان بیش از شرایط طبیعی .
ـ در دست گرفتن آراسته وزن و تهیه برنامههای در اختیار گرفتن رشد با اعتنا به وزن طیور .
12-
مدیریت آماری آمار و داده ها گله می بایست بطور درست و دقیق ثبت شود تا بتوانیم شرایط گله را پیش بینی نموده و برنامه ریزیهای ضروری را انجام داده و همچنین به تلاش و اندازه مناسب سودآوری گله دستیابیم . همینطور ثبت آمار منجر میگردد که مشکل ها احتمالی را پیشبینی نمائیم . بطور خلاصه تصویب آمار ابزار فوقالعاده گران بها مدیریتی می باشد . دقت داشته باشید که آمار روزانه تصویب گردیده مربوط به هر تالار در باطن همان سالن باید نگهداری شود .
آمار
روزانه: ـ تعداد تلفات، حذف و کشتار .
ـ مصرف آب .
ـ مقدار دستکم و حداکثر رتبه حرارت .
ـ مصرف دان .
ـ وزن زنده و ارتقا روزمره .
ـ درمان: دسته و میزان، مورخ مصرف و مقطع دوران مصرف دارو و شماره ساخت دارو .
ـ واکسیناسیون: مدت و جور و میزان و شماره تولید واکسن .
ـ محل تامین دان، سوخت، پوشال و غیره .
آمار
تولید: ـ تعداد و تراکم جوجهریزی .
ـ مورخ جوجهریزی، کارخانه جوجهکشی و گله مامان .
ـ توزیع دان، نوع، مقطع مصرف و مدت دوران مصرف مواد افزودنی بهدان .
ـ نتایج کالبدشکافی .
ـ تعداد نمونههای دان که از هر محموله وارده به مرغداری باید در ظروف در بسته غیر قابل نفوذ از حیث هوا و جوندگان تا 3 هفته پس از مصرف حفظ شود .
ـ تعمیرات و نگهداری .
ـ در دست گرفتن موتور برق .
ـ در اختیار گرفتن وسائل اخطار دهنده (چراغ زنگ و یا این که بوقهای خطر) .
13-
ضریب راندمان ایجاد EUROPEAN PRODUCTION EFICIENCY FACTOR ) EPEF ) ضریب راندمان ایجاد عدد استانداردی میباشد که به تنهایی بیانکننده سعی گله گوشتی و مشتمل بر تمام موردها فنی از قبیل وزن زنده ضریب تبدیل سن و تلفات میباشد .
برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،