سطح پیک تولید
یکی از فرآیند دارای اهمیت در تغذیه مرغان تخمگذار در تراز زمانی در بین انتقال به قفس تا پیک ساخت می باشد زمان انتقال در کشورهای دیگر معمولا یک هفته پیشین از آغاز تخمگذاری یعنی حدود 18 هفتگی میباشد در این دوران کوتاه مرغ یکسری وظیفه کلیدی را بایستی به انجام برساند با محیط تازه عادت کند تخمگذاری را شروع کرده وبا درصدی عالی ادامه دهد و عاقبت رشد بدنی خویش را کامل نماید براین اساس جهت تامین اهداف فوق و به فعل درآمدن ظرفیت ژنتیکی مرغ به برنامه تغذیه ای مناسبی احتیاج می باشد که سطوح بالای مواد مغذی مسئله نیاز مرغ را تامین کند گاهی زمان ها تامین نیازهای مرغ زیر برنامه های تغذیه ای معمول در مرغداریها زیاد اختلال می گردد چون همیشه ارتقاء نیاز مرغ به مواد مغذی با ارتقا مصرف غذا هماهنگ نمیباشد براین اساس درچنین مواقع بحرانی می بایست خوراکی قویتر ازنظر انرژی و مواد مغذی دیگر مورد مصرف قرار گیرد روشهای معمولی تنظیم جیره های مرغان تخمگذار برمبنای انتخاب نیازهای فردی مرغان به مواد مغذی متعدد در فرایند متعدد ساخت می باشد آنگاه بر مبنا متوسط مصرف طعام در گله جیره زمینه نیار را فرموله می کنند لذا احتیاجات هر مرغ با مصرف مقدار میانگین گله برآورده می شود.
این روش محاسبه درگله های پیر که نسبتاً همگی مرغان در هم اکنون ایجاد بوده و مصرف غذای کم وبیش یکسانی دارندایده آل می باشد ولی در برهه زمانی انتقال تا پیک تولید تمامی مرغان از نظر موقعیت فیزیولوژیک یکسان نیستند در چنین گله هایی معمولا دودسته مرغان به طور کامل متمایز وجود دارند: 1- آندسته از مرغهایی که هنوز به ایجاد نیامده اند و در فیض غذای کمتری می خورند .
2- آنهایی که تولید شان شروع گردیده و غذای بیشتری می خورند بعبارت دیگر در چنین گله هایی میانگین مصرف غذا معنای صحیحی نداشته و صرفا عددی است فرضی که حد اواسط دربین این دو گروه می باشد .
درحال حاضر این سوال پیش می آید که آیا در چنین تراز ای گزینش نیازها و مقدار طعام مصرفی مرغان برمبنای گله رویه صحیحی هست ؟ احتمال دارد خیر و خوبی در حقیقت دراین تراز انجام چنین روشی دوچندان منحرف کننده هم می باشد برای نمونه درصورتیکه بخواهیم میزان کلسیم جیره یک گله نو منتقل شده به قفس را برمبنای میزان نیاز کلسیم مرغان تخمگذار فرموله نماییم ولی اندازه مصرف غذای گله هنوز در توان پایینی باشد اندازه کلسیم مرغان بطور تئوری 5% حساب و کتاب می شود . در راستی مقدار کلسیم حساب و کتاب گردیده مضاعف فراتر از حد زمینه نیاز هر دو تیم بوده و موجب آسیب رساندن به مرغان و کاهش خوش خوراکی طعام می شود مرغان به تخم نیامده در این راه و روش تاثیر نامناسب حساب و کتاب میزان غذای مصرفی برمبنای میانگین مصرف غذای روزانه گله نشان داده می شود درچنین مواقعی جهت جلوگیری از تغییرات شدید فرمول غذایی که در فیض حساب و کتاب میانگین مصرف غذا ممکن می باشد اتفاق بیافتد خوب تر میباشد نسبت برآورد مصرف غذایی مرغانی که در درحال حاضر ایجاد می باشند مبادرت نمود .
این جیره بر مبنا رتبه حرارت محیطی میان 32-18 مرتبه سانتی گراد تنظیم شده میباشد چنانچه رتبه حرارت محفظه از 32 رتبه بالاتر رود باید نسبت به تغییرات جیره جهت خنثی کردن اثرات کاهش مصرف غذا مبادرت نمود درچنین مواقعی باید کلیه اقلام جیره را به جز انرژی به میزان 12-10% بالا برد در شرای مرتبه حرارت محیط کمتر از 18 جایگاه سانتی گراد بشود در این حالت هم بایستی کلیه مواد مغذی جیره را به جز انرژی به میزان 12-10% کاهش اعطا کرد بنابراین پیشنهاد می شود که از این جیره برای تمامی گله های تخمگذار در مدت فی مابین انتقال به قفس تا پیک ساخت به کار گیری نمود تا زمانی که قابلیت و امکان به کار گیری ازمیانگین مصرف خوراک مقدور گردد آن گاه از تراز پیک ساخت یعنی زمانی که سطح مصرف طعام ثبت شده و همه مرغان در درحال حاضر تولید می باشند میتوان با به کارگیری از میزان مصرف طعام و همینطور نیازهای غذایی مرغان در هر تراز خاص از ایجاد نسبت به فرموله کردن جیره مطلوب اقدام نمود .
برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،