دستگاه جوجه كشي دستگاه جوجه كشي .

دستگاه جوجه كشي

انرژي مورد نياز در مرغ تخمگذار تجاري و تاثير آن بر عملكرد

هم چنانكه مي دانيم هزينه بيشتر توليد در صنعت طيور را دان تشكيل مي دهد و از آنجا كه انرژي موضوع نياز براي ساخت و بقيه اعمال با اهميت نيز از شيوه دان در اختيار طيور قرار مي گيرد , لذا گزينش ميزان مسئله نياز طيور تخم گذار تجاري و هم چنين تهيه فرمول هاي دان با حداقل ارزش و به شرط تامين نياز هاي حتمي و از جمله انرژي , از اهميت به سزايي برخوردار مي باشد .

گروه طيوران صنعت فاخته
تغييرات انرژي دان پديده تغييرات ميزان دان مصرفي روزمره در طيور تخم گذار كه ناشي از تغييرات مرحله انرژي دان رخ مي گيرد امري مي‌باشد كه از ساليان دور قضيه قبول واقع گرديده ميباشد .در حاليكه هر مرغ تخمگذار ي نژاد لگهورن در دوره ساخت به حدود ۳۲۰ كيلو كالري انرژي در روز نياز دارااست , افزايش ۱۰ درصدي انرژي دان مي تواند سبب ساز تغيير تحول در ميزان دان مصرف شده روزانه به مقدار ۲ تا ۳ درصد گردد و اين تغيير در نژادهاي سنگين خيس مرغ تخمگذار تجارتي كه به حدود ۴۰۰ كيلو كالري در روز انرژي نياز دارند مي تواند به ۵ درصد هم برسد .از طرف ديگر با كاهش سطح انرژي دان , به اندازه مصرف روزانه افزوده مي شود كه اين تغيير تحول در اندازه مصرف در سويه هاي گوناگون مرغ تخمگذار برابر نبوده و مختلف از يكديگر مي باشد .
طيور تخم گذار كه با تغيير مرحله انرژي دان قابليت تغيير در اندازه مصرف دان روزمره را به خواسته تامين انرژي مورد نياز خويش دارند در درجه حرارت هاي دربين ۱۰ تا ۲۹ سلسيوس تغيير تحول چنداني در مقدار مصرف دان خويش نمي دهند , اما با كاهش مرتبه حرارت به كمتر از ۱۰ درجه سلسيوس , ارتقا مقدار دان روزمره به منظور تامين انرژي زمينه نياز , قابل دقت مي باشد .براي جبران نبود انرژي دريافتي در مرغ تخمگذار ناشي از كاهش مصرف دان به دنبال ارتقاء دماي محيط به تبع آن ارتقاء داده اما با افزايش عمده دماي محفظه به تبع آن ارتقاء تعداد و مقطع دهن زدن مرغ , افزايش عمده انرژي دان بي تاثير و قدرتمند به تامين فقدان انرژي ناشي از ناچيز شدن مصرف دان بيشتر وقت خود را صرف دفع گرما از شيوه دهن زدن مي نمايد .
تاثير
تغييرات سطح ها گوناگون انرژي دان در عملكرد تغييرات در مقدار دان مصرفي روزانه طيور تخمگذار ناشي از تغيير‌و تحول مرحله انرژي دان رخ مي گيرد , تا زمانيكه مرغ بتواند انرژي و بقيه مواد واجب مورد نياز روزانه را در اثر تغيير و تحول ميزان دان اخذ نمايد معمولاً تغييري هم در همت به استثناي وزن تخم مرغ بوجود نخواهد آمد .به عنوان مثال : در سه گله مرغ تخمگذار تجارتي و با مصرف فرمول هاي دان با سطح ها انرژي ۲۵۱۹ , ۲۷۹۸ , ۳۰۷۸ كيلو كالري در كيلوگرم , ساخت در هر سه گله برابر البته در گله اي كه از انرژي با سطح ۳۰۷۸ به كار گيري كرده بود وزن تخم مرغ حدود ۲ گرم اكثر بوده مي‌باشد .
متوسط اندازه دان روزانه مصرف گرديده توسط هر مرغ در اين سه گله نيز «۶/۱۱۸ گرم با انرژي ۲۵۱۹ » , « ۳/۱۰۹ گرم با انرژي ۲۷۹۸ و ۷/۱۰۷ گرم دان با انرژي ۳۰۷۸ » كيلو گرم كالري بوده است .نتيجه اين آزمايش اهميت اين زمينه را ثابت مي كند كه مرغ داران و جيره نويسان با تغيير تحول انرژي دان و آن هم به هر قيمتي كه گرديده نبايد انتظار ارتقاء توليد و بهبود تلاش را داشته باشند مگر آنكه بخواهند وزن تخم مرغ ساخت گرديده ارتقا يابد , به عبارت ديگر ارتقا مرحله انرژي دان كه ارتقا بها آن را هم به دنبال خواهد داشت مي بايست از حيث اقتصادي توجيه پذير باشد .اعتنا به اين مسئله نيز حتمي هست كه تغييرات انرژي فرمول دان بايستي با تغيير در مقادير ساير مواد لازم مثل پروتئين , اسيدهاي آمينه و چه بسا ويتامين ها و مواد معدني فيس گيرد تا فرمول دان از لحاظ تمام مواد اضطراري متعادل گردد .يك عدد از مورد ها به كار گيري از افزايش سطح انرژي دان وقتي ميباشد كه مرغ دار به علت عدم قابليت فروش تخم مرغ هاي ريز و با وزن قليل , نياز به ارتقا هر چه سريع خيس و عمده وزن تخم مرغ درشت و ريز مي باشد كه ارتقاء مرحله انرژي دان را از حيث اقتصادي توجيه پذير مي كند .
استعمال
از چربي براي تغيير‌و تحول انرژي دان براي ارتقاء مرحله انرژي دان علاوه بر به كار گيري از مواد اوليه با انرژي بالا ؛ مثل ذرت , مي توانايي از انواع چربي ها از پاراگراف روغن ذرت , چربي هاي حيواني و غيره استعمال كرد .نتايج آزمايش هاي صورت گرفته در اين باره نشان مي دهد كه عملكرد در گله هايي كه از چربي گياهي و يا حيواني به كارگيري كرده اند با يكديگر اختلاف نداشته و به عبارت ديگر ؛ درصد ايجاد , وزن تخم مرغ , ميزان انرژي مورد نياز براي ساخت يك عدد تخم مرغ و راندمان تبديل غذايي يكسان بوده و فقط اختلاف محسوس , وزن عمده مرغ در گله اي بوده مي‌باشد كه از چربي گياهي ( روغن ذرت ) استفاده شده مي باشد .
خلاصه
و نتيجه ۱) تغييرات تراز انرژي دان در مرغ تخمگذار سبب تغيير‌و تحول در اندازه مصرف دان مي شود .
۲) برخورد مرغ تخمگذار به كاهش انرژي دان بيشتر از افزايش آن بوده و مرغ را توانمند مي سازد كه با مصرف دان اكثر بتواند كمبود انرژي ناشي از كاهش انرژي دان را جبران نمايد .
۳) تغيير و تحول انرژي دان از ۲۷۹۸ به ۲۵۱۹ كيلوكالري در كيلو گرم , منجر افزايش مصرف دان به ميزان ۵/۸ درصد خواهد شد .
۴) تغييرات سطح انرژي دان تا وقتيكه مرغ بتواند با تغيير ميزان مصرف دان، انرژي قضيه نياز را دريافت كند تاثير ي در همت ندارد .
۵) در رخ ناكافي بودن دان در دانخوري ، جيره بندي دان و يا افزايش دماي محفظه به بيش از ۳۵ سكو سلسيوس ، مرغ قوي به تأمين انرژ مورد نياز حتي در فيس افزاي سطح انرژي دان نخواهد بود .
۶) افزايش انرژي دان ازطريق افزودن چربي سبب ساز به ارتقاء قليل وزن تخم مرغ گرديده و مي تواند در اوايل ايجاد و در فصول مختلف درصد تخم مرغ هاي ريز را كاهش دهد .
۷) چربي هاي گياهي و حيواني مي توانند به طور يكسان سبب ارتقا وزن تخم مرغ شوند .
۸) افزايش چربي به دان ، ارتقاء قيمت آن و تغيير عملكردي كه از اين شيوه حاصل مي شود بايستي توسط جيره نويس قابل يش بيني باشد تا براساس آن و با توجيه پذيري اقتصادي اين تغييرصورت گيرد .
۹) با توجه به عدم بهبود كارايي ناشي از ارتقا تراز انرژي دان به استثناي ارتقا قليل وزن تخم مرغ و بويژه در اوايل ايجاد ، امروزه در جيره نويسي مرغ تخمگذار تهيه فرمول براساس دستكم قيمت دان و به شرط تامين مواد اضطراري زمينه نياز مي باشد مگر در مواقعي مانند كاهش مصرف روزانه دان به كمتر از يكصد گرم در اين رخ بايستي مرحله انرژي دان نيز مورد توجه قرار گيرد .


برچسب: دستگاه جوجه كشي، ماشين جوجه كشي، خريد دستگاه جوجه كشي، خريد ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۴۶:۵۹ توسط:علي پور موضوع: نظرات (0)

ضدعفوني سالن‌هاي پرورش طيور و تخم‌مرغ‌هاي قابل جوجه‌كشي

 يك عدد از بخش اعظم ترين مسايل صنعت طيور، انتقال آلودگي هاي باكتريايي از شيوه پوسته تخم مرغ مي باشد . در حالت غيرمناسب و در صورتي كه تخم مرغ به طريق مطلوب ضد عفوني نشود، دست اندركاران بيماريزا به باطن آن نفوذ كرده و منجر تلفات جنيني و كاهش درصد جوجه آوري مي شوند .بايستي توجه داشت تخم مرغ هايي كه بستر گذارده مي شوند به مراتب از آنهايي كه در آشيانه گذاشته مي شوند آلوده ترند .

گروه طيوران صنعت فاخته

همينطور عوامل ديگري مثل باكس و كتف هاي توده آوري تخم مرغ ، وسايل حمل و نقل جوندگان و حشره ها ، كفش ، خرقه و دست كارگران تخم مرغ جمع كن و يا بي دقتي ها در هچري و بازديدكنندگان ، همه به ايجاد آلودگي ياري مي كنند .لذا توصيه مي شود كه تخم مرغ ها فورا آن‌گاه از جمع آوري ضدعفوني گرديده تا زمان از باكتري ها گرفته گرديده و نتوانند از غشاء پوسته عبور كرده و به داخل تخم مرغ نفوذ نمايند .فرمالدئيد ماده اي است كه از بدو آغاز صنعت طيور به صورت صنعتي مدرن همواره جهت ضدعفوني تخم مرغ و يا ديگر سالن هاي رويش به كارگرفته شده مي‌باشد .جهت به دست آوردن گاز فرمالدئيد ازفرمالين مايع ( ۴۰-۳۷% فرمالدئيد در محلول) همراه با ماده اي تثبيت كننده جهت پرهيز از منعقد درسرما و ريختن آن بر روي پرمنگنات استعمال مي كنند .آزمايشات فراواني نشان داده اند كه مصرف فرمالدئيد تا ۹۹% باكتري هاي تراز تخم مرغ را كاهش داده ميباشد . فرمالدئيد عليرغم برخي از اثرات خسارت آور، بسيار ارزان و در از بين بردن ويروس و آلودگي هاي گوناگون در ارتفاع عصر انكوباسيون دوچندان موثراست .همچنين مي توان از پودر آن به نام پارافرمالدئيد به كارگيري نمود كه جهت تدخين آن از هيترهاي برقي استفاده مي نمايند كه در مرتبه حرارت خاصي سبب تبخيرگاز مي شوند . منتهي مصرف آنها در اطاق گاز تخم مرغ كمي نقص‌ و دوران فعاليت با آن طولاني مي‌باشد .
عمليات
پيشين از ضدعفوني مي بايست توجه داشت كه ضد عفوني بر روي تخم مرغ هاي آلوده و كثيف و ذرات چسبيده كود بر روي آن اثر گذار نخواهد بود لذا مي بايست سطح تخم مرغ را به خط مش خشك به وسيله فرچه ي سيمي يا سمباده نرم تميز نمود به طوري كه آسيبي به پوسته وارد نشود . مي توانايي تخم مرغ ها را در محلول گرم مايع ضد عفوني شسته و يا اسپري نمود . پوشيده شدن تراز تخم مرغ و درزگير شدن آن به وسيله ماده اي ضد عفوني از ورود باكتري هاي ثانويه به درون پوسته دوري كرده و لذا مرگ جنيني را كاهش مي دهد تنها ممكن است اختلالاتي در مصرف اكسيژن عبوري از پوسته توليد شود .
شيوه هاي
گوناگون و مقادير اضطراري ضد عفوني در مجموع در طول زمان ي انكوباسيون جهت به دست آوردن غلظت هاي مطلوب گاز فرمالدئيد دو رويكرد وجود دارااست .
۱- طولاني تر كردن ۳۵ ميلي ليتر فرمالين ۴۰% به ۱۰ گرم بلور پرمنگنات پتاسيم به ازاي هرمترمكعب فضاي هچري كه اين برخورد مدام همپا حرارت مي باشد . هيچ گاه پرمنگنات را به مايع طولاني تر نكنيد .
بعضي از منابع علمي مقادير متفاوت تري را سفارش مي نمايند: ۲- از طرز حرارت دادن ۱۰ گرم پودر سپيد پارافرمالدئيد به ازاي هر متر مكعب گوشه و كنار . به‌اين مراد از ظروف الكتريكي با كليد تهيه حرارت قلم استعمال مي شود . قبل از تبخير بايستي يه خرده آب به دانه ها بيش تر نمود تا رطوبت لازمه را جهت تاثير اكثر توليد كند .تبخير ۶۰ ميلي ليتر فرمالين به ازاي هرمترمكعب گوشه و كنار در فضاي هچري روشي مطلوب براي جلوگيري از آلودگي ها در ابتداي دوره هچري براي تخم مرغ هست .استفاده مداوم از فرمالين در طول انكوباسيون اگر چه ممكن مي باشد منجر زردي پرها و استقبال بيشترمرغداران شود ولي مشكل‌ها تنفسي ايجاد نموده و درصد جوجه آوري را كاهش دهد .استفاده مداوم از گاز فرمالدئيد درطول انكوباسيون زيان آور هست . هميشه اثر فرمالين به غلظت به كار گرفته بستگي ندارد ، بلكه فاكتورهايي از قبيل تبادل هوا ، رطوبت مو جود در محفظه و سطح ها باطن هچري ها مي تواند ميزان تأثير گاز را تغيير‌و تحول دهد .
توجه
هاي حتمي دركاربرد فرمالين استفاده از فرمالدئيد در اواخر عصر انكوباسيون ممكن مي‌باشد باعث صدمات تنفسي به جوجه ها شود ، به خصوص مواردي كه غلظت هاي بالاتري تجويز گرديده باشد .از پيامدهاي مصرف بي راه و روش فرمالين ، تأثير آن بر روي دستگاه تنفسي مخصوصا" تبارك شدن سلول هاي Goblett بر اثر تحريكات فرمالدئيد در جوجه هاست . سود آن ساخت و تجمع موكوس در ناي هست . همچنين اين گازها در موكوس آبكي ناي حل شده و PH به سمت اسيدي ميل نموده و اين زمينه منجر وقفه در عمل مژكها و كاهش توان در تميز سازي ذرات تنفسي و عوامل بيماريزا در دستگاه تنفسي مي گردد كه در مجموع سعي و تندرست پرنده را در روند آن‌گاه به مخاطره مي اندازد .جهت فايده وري عمده درب هاي محل ورود و همگي منافذ در موقع ضد عفوني بايستي بسته باشند . خروجي هواكش ها و بخاري ها نيز بايد با نايلون پوشيده شوند .
نكات
ايمني در مصرف فرمالدئيد براي انسان گاز فرمالدئيد مضاعف سمي ميباشد و لذا در موقع مصرف آن بايد نكات ايمني مختص لحاظ گردد:از تنفس گاز فرمالدئيد بايستي شديدا" خودداري شود . در فاصله دو ضد عفوني ، دراطاق تخم مرغ قبلا" بايستي از روش هواكش هاي قوي مبادرت به بيرون كردن گازها نموده و بعد وارد اطاق ها و يا اين كه تالار ها شد .درصورت تنفس شديد ، آسيب ديده را به هواي آزاد منتقل و حتما" از يك دستگاه تنفس تصنعي و مصنوعي اكسيژن استفاده بگيريد .هرگز فرمالدئيد را با ضدعفوني كننده هاي كلره به عمل نبريد زيرا فعل و انفعال اين دو مخلوط ساخت گازهاي سمي سرطان زا وبسيار خطرناك براي آدم مي كند .در مواردي كه به كار گيري از گاز فرمالدئيد ممنوع مي باشد و يا در شرايطي كه توصيه هاي ايمني را نمي توانايي انجام داد، از رويكرد هاي ديگر ضد عفوني از جمله غوطه ور نمودن تخم مرغ ها در محلول آنتي بيوتيك مي بضاعت و توان به كار گيري نمود كه روشي اثر گذار براي كنترل مايكوپلاسما گالي سپتيكوم و بقيه بيماري ها در گله جوجه هاي گوشتي مي باشد .همينطور قرار دادن تخم مرغ ها در معرض نور و روشنايي ماوراء بنفش در محدوده ي طيف ۲۸۰-۱۰۰ نانومتر مي تواند در مقابل عوامل پاتوژن از گزاره اشرشياكولي و سالمونلا مضاعف اثرگذار باشد .اخيرا" جهت ضدعفوني تالار هاي پرورش و تخم مرغهاي هچري از فرمالكس به كارگيري مي شود كه نتايج آن كاملا" رضايت بخش بوده مي باشد .


برچسب: دستگاه جوجه كشي، ماشين جوجه كشي، خريد دستگاه جوجه كشي، خريد ماشين جوجه كشي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۰۹:۲۴:۳۹ توسط:علي پور موضوع: نظرات (0)