انرژی مورد نیاز در مرغ تخمگذار تجاری و تاثیر آن بر عملکرد
هم چنانکه می دانیم هزینه بیشتر تولید در صنعت طیور را دان تشکیل می دهد و از آنجا که انرژی موضوع نیاز برای ساخت و بقیه اعمال با اهمیت نیز از شیوه دان در اختیار طیور قرار می گیرد , لذا گزینش میزان مسئله نیاز طیور تخم گذار تجاری و هم چنین تهیه فرمول های دان با حداقل ارزش و به شرط تامین نیاز های حتمی و از جمله انرژی , از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد .
گروه طیوران صنعت فاخته
تغییرات انرژی دان پدیده تغییرات میزان دان مصرفی روزمره در طیور تخم گذار که ناشی از تغییرات مرحله انرژی دان رخ می گیرد امری میباشد که از سالیان دور قضیه قبول واقع گردیده میباشد .در حالیکه هر مرغ تخمگذار ی نژاد لگهورن در دوره ساخت به حدود ۳۲۰ کیلو کالری انرژی در روز نیاز دارااست , افزایش ۱۰ درصدی انرژی دان می تواند سبب ساز تغییر تحول در میزان دان مصرف شده روزانه به مقدار ۲ تا ۳ درصد گردد و این تغییر در نژادهای سنگین خیس مرغ تخمگذار تجارتی که به حدود ۴۰۰ کیلو کالری در روز انرژی نیاز دارند می تواند به ۵ درصد هم برسد .از طرف دیگر با کاهش سطح انرژی دان , به اندازه مصرف روزانه افزوده می شود که این تغییر تحول در اندازه مصرف در سویه های گوناگون مرغ تخمگذار برابر نبوده و مختلف از یکدیگر می باشد .
طیور تخم گذار که با تغییر مرحله انرژی دان قابلیت تغییر در اندازه مصرف دان روزمره را به خواسته تامین انرژی مورد نیاز خویش دارند در درجه حرارت های دربین ۱۰ تا ۲۹ سلسیوس تغییر تحول چندانی در مقدار مصرف دان خویش نمی دهند , اما با کاهش مرتبه حرارت به کمتر از ۱۰ درجه سلسیوس , ارتقا مقدار دان روزمره به منظور تامین انرژی زمینه نیاز , قابل دقت می باشد .برای جبران نبود انرژی دریافتی در مرغ تخمگذار ناشی از کاهش مصرف دان به دنبال ارتقاء دمای محیط به تبع آن ارتقاء داده اما با افزایش عمده دمای محفظه به تبع آن ارتقاء تعداد و مقطع دهن زدن مرغ , افزایش عمده انرژی دان بی تاثیر و قدرتمند به تامین فقدان انرژی ناشی از ناچیز شدن مصرف دان بیشتر وقت خود را صرف دفع گرما از شیوه دهن زدن می نماید .
تاثیر
تغییرات سطح ها گوناگون انرژی دان در عملکرد تغییرات در مقدار دان مصرفی روزانه طیور تخمگذار ناشی از تغییرو تحول مرحله انرژی دان رخ می گیرد , تا زمانیکه مرغ بتواند انرژی و بقیه مواد واجب مورد نیاز روزانه را در اثر تغییر و تحول میزان دان اخذ نماید معمولاً تغییری هم در همت به استثنای وزن تخم مرغ بوجود نخواهد آمد .به عنوان مثال : در سه گله مرغ تخمگذار تجارتی و با مصرف فرمول های دان با سطح ها انرژی ۲۵۱۹ , ۲۷۹۸ , ۳۰۷۸ کیلو کالری در کیلوگرم , ساخت در هر سه گله برابر البته در گله ای که از انرژی با سطح ۳۰۷۸ به کار گیری کرده بود وزن تخم مرغ حدود ۲ گرم اکثر بوده میباشد .
متوسط اندازه دان روزانه مصرف گردیده توسط هر مرغ در این سه گله نیز «۶/۱۱۸ گرم با انرژی ۲۵۱۹ » , « ۳/۱۰۹ گرم با انرژی ۲۷۹۸ و ۷/۱۰۷ گرم دان با انرژی ۳۰۷۸ » کیلو گرم کالری بوده است .نتیجه این آزمایش اهمیت این زمینه را ثابت می کند که مرغ داران و جیره نویسان با تغییر تحول انرژی دان و آن هم به هر قیمتی که گردیده نباید انتظار ارتقاء تولید و بهبود تلاش را داشته باشند مگر آنکه بخواهند وزن تخم مرغ ساخت گردیده ارتقا یابد , به عبارت دیگر ارتقا مرحله انرژی دان که ارتقا بها آن را هم به دنبال خواهد داشت می بایست از حیث اقتصادی توجیه پذیر باشد .اعتنا به این مسئله نیز حتمی هست که تغییرات انرژی فرمول دان بایستی با تغییر در مقادیر سایر مواد لازم مثل پروتئین , اسیدهای آمینه و چه بسا ویتامین ها و مواد معدنی فیس گیرد تا فرمول دان از لحاظ تمام مواد اضطراری متعادل گردد .یک عدد از مورد ها به کار گیری از افزایش سطح انرژی دان وقتی میباشد که مرغ دار به علت عدم قابلیت فروش تخم مرغ های ریز و با وزن قلیل , نیاز به ارتقا هر چه سریع خیس و عمده وزن تخم مرغ درشت و ریز می باشد که ارتقاء مرحله انرژی دان را از حیث اقتصادی توجیه پذیر می کند .
استعمال
از چربی برای تغییرو تحول انرژی دان برای ارتقاء مرحله انرژی دان علاوه بر به کار گیری از مواد اولیه با انرژی بالا ؛ مثل ذرت , می توانایی از انواع چربی ها از پاراگراف روغن ذرت , چربی های حیوانی و غیره استعمال کرد .نتایج آزمایش های صورت گرفته در این باره نشان می دهد که عملکرد در گله هایی که از چربی گیاهی و یا حیوانی به کارگیری کرده اند با یکدیگر اختلاف نداشته و به عبارت دیگر ؛ درصد ایجاد , وزن تخم مرغ , میزان انرژی مورد نیاز برای ساخت یک عدد تخم مرغ و راندمان تبدیل غذایی یکسان بوده و فقط اختلاف محسوس , وزن عمده مرغ در گله ای بوده میباشد که از چربی گیاهی ( روغن ذرت ) استفاده شده می باشد .
خلاصه
و نتیجه ۱) تغییرات تراز انرژی دان در مرغ تخمگذار سبب تغییرو تحول در اندازه مصرف دان می شود .
۲) برخورد مرغ تخمگذار به کاهش انرژی دان بیشتر از افزایش آن بوده و مرغ را توانمند می سازد که با مصرف دان اکثر بتواند کمبود انرژی ناشی از کاهش انرژی دان را جبران نماید .
۳) تغییر و تحول انرژی دان از ۲۷۹۸ به ۲۵۱۹ کیلوکالری در کیلو گرم , منجر افزایش مصرف دان به میزان ۵/۸ درصد خواهد شد .
۴) تغییرات سطح انرژی دان تا وقتیکه مرغ بتواند با تغییر میزان مصرف دان، انرژی قضیه نیاز را دریافت کند تاثیر ی در همت ندارد .
۵) در رخ ناکافی بودن دان در دانخوری ، جیره بندی دان و یا افزایش دمای محفظه به بیش از ۳۵ سکو سلسیوس ، مرغ قوی به تأمین انرژ مورد نیاز حتی در فیس افزای سطح انرژی دان نخواهد بود .
۶) افزایش انرژی دان ازطریق افزودن چربی سبب ساز به ارتقاء قلیل وزن تخم مرغ گردیده و می تواند در اوایل ایجاد و در فصول مختلف درصد تخم مرغ های ریز را کاهش دهد .
۷) چربی های گیاهی و حیوانی می توانند به طور یکسان سبب ارتقا وزن تخم مرغ شوند .
۸) افزایش چربی به دان ، ارتقاء قیمت آن و تغییر عملکردی که از این شیوه حاصل می شود بایستی توسط جیره نویس قابل یش بینی باشد تا براساس آن و با توجیه پذیری اقتصادی این تغییرصورت گیرد .
۹) با توجه به عدم بهبود کارایی ناشی از ارتقا تراز انرژی دان به استثنای ارتقا قلیل وزن تخم مرغ و بویژه در اوایل ایجاد ، امروزه در جیره نویسی مرغ تخمگذار تهیه فرمول براساس دستکم قیمت دان و به شرط تامین مواد اضطراری زمینه نیاز می باشد مگر در مواقعی مانند کاهش مصرف روزانه دان به کمتر از یکصد گرم در این رخ بایستی مرحله انرژی دان نیز مورد توجه قرار گیرد .
برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،