دستگاه جوجه کشی دستگاه جوجه کشی .

دستگاه جوجه کشی

عامل ها موءثر بر مقدار تغذیه در جوجه های گوشتی

مقدار مصرف طعام در جوجه های گوشتی همبستگی دوچندان نزدیکی باشدت رشد تن داراست امروزه جوجه های گوشتی پتانسیل ژنتیکی خویش را زمانی معین می نمایند که تمام مواد غذایی موضوع احتیاج را به طور بی نقص و مرتب دریافت کنند علاوه بر فرمولاسیون صحیح مواد غذایی اندازه مصرف غذا فقط و مهم ترین عاملی هست که سرعت پرورش و راندمان مصرف مواد غذایی را تعیین می نماید گله هایی که میانگین ارتقاء وزن بالایی را در روز نشان می دهند معمولا بیشینه و کمینه دما مصرف ماده غذایی و شایسته ترین ضریب تبدیل وتوانائی زنده ماندن را هم دارا می باشند بدین ترتیب مزارع برنده پرورش دهنده می بایست از کارداران تاثیر گذار بر روی اندازه مصرف ماده غذایی مطلع باشند در دست گرفتن میزان مصرف طعام ذیل تاثیر اثرات متقابل پیچیده فی مابین عواملی هست که با فیزیولوژی حیوان ، سیستمهای حسی و احتیاجات غذایی قضیه نیاز جهت رشد و نگهداری و مقاومت در برابر بیماریها در رابطه می باشد اندازه مصرف طعام زیر تاثیر برنامه غذایی و کارداران مدیریتی قرار می گیرد حتمی به ذکر می‌باشد که برنامه غذایی زیر تاثیر فاکتورهایی : از قبیل اجزا مواد خوراکی ، چگونگی تنظیم جیره ، تراز اجزا و جیره و کیفیت پلت قرار می گیرد فاکتورهای مدیریتی که می توانند مقدار مصرف غذا را زیر تاثیر قرار دهند عبارتند از : دردسترس بودن آب و طعام ، مدیریت محیط پرورش ، تراکم گله و کنترل بیماریها . دراین مطلب به طور خلاصه چگونگی تاثیر هر یک از این عامل ها بر روی مقدار مصرف طعام بررسی می گردد .

گروه طیوران صنعت فاخته

کنترل مقدار مصرف غذا : تئوریهای اساسی فیزیولوژیکی کنترل مصرف خوراک و تنظیم اشتها برای اولی توشه در پستانداران مطالعه شوید و هنوز اطلاعات خیلی کمی در طیور جان دار می باشد در اختیار گرفتن مصرف مواد غذایی در پستانداران ذیل تاثیر غذه هیپو تالاموس در مغز می باشد که به عامل ها متعدد تحریک کننده و مکانیسم های تهیه کننده جواب می دهند برخلاف پستانداران شرایط ظاهری و نسبتهای بافتی طعام ، مقدار مصرف ماده غذایی را در طیور عمده از طعم و رایحه پایین تاثیر قرار می دهند چنانچه پرنده قارد به تشخیص صورت ظاهری خوراک نباشد آن را مصرف نخواهد کرد در تحت به طور خلاصه به دست اندرکاران تهیه کننده فیزیولوژیکی که اشتها و مقدار مصرف غذا را زیر تاثیر قرار می دهند می پردازیم .
دست اندرکاران حسی که مقدار مصرف ماده غذایی را پایین تاثیر قرار می دهند .
جنبه حسی اندازه مصرف طعام در سه مرحله از میل کردن غذا می تواند طبقه بندی شود .
1- شناسایی مواد غذایی 2- فرو بردن و بلعیدن مواد غذایی 3- عمل دستگاه گوارش .
شناسایی مواد غذایی در طیور مقدمه از نحوه دیدن می باشد جوجه های جدید هچ گردیده به طور ذاتی ، از نحوه رنگ غذا به طرف آن جذب می شوند Hess در سال 1956 گزارش کرد که رنگهای نارنجی و آبی در دامنه نور مرئی توسط طوطی ترجیج داده می شود رنگهای سبز و قرمز هم به وسیله جوجه ها و بوقلمونها ترجیح داده می شود واین می تواد عامل به کارگیری oasis از رنگ سبز برای تحریک جوجه ها برای اولین بار جهت تغذیه باشد مرغهای جوان به طور ذاتی غذاهای به مقدار و شکل شنهای کوچک را ترجیح می دهند همچنین مرغها رغبت قوی به استعمال از احساس بینایی جهت شناسایی شکل و رنگ مواد و خاطره گرفتن موقعیت آن دارند به طور نمونه : پرندگان خاطره می گیرند که بر مبنا ویژگی ها ظاهری خوراک ، از موادی که موجب بیماری و یا این که اثرات غیر مطلوب بعد از آن از بلعیدن می شوند اجتناب نمایند مواد غذایی که ممکن می باشد در ساخت بیماری گله های گوشتی نقش داشته باشند حائز اهمیت می‌باشند به طوریکه در صورتی‌که به گله های گوشتی غذایی با کیفیت تحت داده شود موجب بیماری می شود در پیش‌روی افزایش مصرف خوراک بوسیله بهبود وضع ظاهری و کیفیت خوراک ممکن می باشد تاثیر مثبت این عامل در دراز برهه زمانی به صورت مصرف اکثر طعام با کیفیت خوب بافتی و مشخصات ظاهری مناسب ، یار با اجزا خوب مواد غذایی و جیره نویسی ظریف مشخص و معلوم می شود بالاخره رفتار اجتماعی ، یکی از جنبه های اصلی خوراک تناول کردن در طیور می باشد جوجه وقتی که ببیند که سایر اشخاص گله اقدام به نوک زدن می کنند این عمل را انجام می دهد طعام خوردن درجمع پرندگان اکثر وقت ها زمان بخصوصی در ارتفاع روز آغاز می شود حتی در حالتی که در تمام ساعت ها روز خوراک در دسترس آن‌ها باشد .جوجه ها و بوقلمونها دانه خوارند بازده مصرف غذا به اندازه و شکل دانه که خواص فیزیکی دهان حیوان نیز در آن دخالت دارد بستگی دارااست پرندگان در مصرف طعام با اندازه ی خیلی بزرگ و یا این که خیلی کوچک خلل دارند که علت آن میزان نوک آن ها می باشد جوجه ها و بوقلمونها دندان ندارند در فیض قطعات خیلی گران قدر نمی تواند جویده شده و به قطعات کوچکتر تقسیم شود پرنده ها غذاهای نرم را هم مصرف می نمایند ولی نمی توانند با کارائی مطلوبی خوراک را بدون تلف کردن مورد به کارگیری قرار دهند به علاوه طیوران در هنگام تناول کردن غذای آردی عمل بیشتری را نسبت به غذا پلت انجام می دهند به این ترتیب بخشی از انرژی ساخت خوراک ، کاهش می یابد بدلیل کراتینه شدن نوک ، جابجا کردن غذا در دهان پرنده ها به سختی فیس می گیرد قطعات طعام ابتدا بایستی بوسیله نوک برداشته گردیده آن گاه با حرکت رمز خوراک به طرف عقب دهان رانده می شود در اینجا طعام با بزاق ، قبل از بلعیده شدن پوشانده می شود اگر خوراک به چهره خیلی نرم آسیاب شود و به فیس مناسبی پلت نشده باشد با بزاق به رخ یک عده چسبناک در می آید که در فیض محکم شده و با بلع غذا تداخل پیش می آورد مخصوصا موقعی که جیره محتوی گندم و یا این که سایر غلات کوچک باشد بلع خوراک توسط هر دسته تغییر‌و تحول در تندرست نوک ، مثل نوک چینی شدید جهت جلوگیری از کانیبالیسم درگله و یا این که آسیب های که به وسیله ساخت می شود پایین خواهد آمد . مصرف طعام در پرنده توسط گیرنده های مکانیکی ، حرارتی و شیمیایی که در دهان مو جود می‌باشد در دست گرفتن می شود گیرنده های مکانیکی به پرنده یاری می کنند که کیفیت غذا را متناسب با بافت طعام تشخیص دهد گیرنده های حرارتی در جوجه ها به سرد بودن تراز نوک واپیتلیوم دهن عکس العمل نشان می دهند البته به حرارت غذای گرم پاسخ نمی دهند گیرنده های شیمیایی نیز که در پرنده در داخل پرزهای چشائی تجمع یافته اند به طور متوسط تقریبا 360 عدد می‌باشد که از این تعداد حدود 54% در سقف دهان ، 42% در کف دهن و تنها 4% در گویش قرار دارا‌هستند پرزهای چشائی پخش گردیده در قسمتهای متعدد دهان با طعام تماس پیدا کرده و پرنده را قادر می سازند که تفاوت در بین مواد غذایی را تشخیص دهد درصورتی که چه پرنده ها تعداد پرز چشائی دوچندان کمتری از پستانداران دارند ولی قادرند طعم غذا و تغییر تحول در طعم را شم نمایند Maller و Kave در سال 1967 اثبات کردند که جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی انرژی زیر تمایل مشخصی به ساکاروز محلول دارا هستند جوجه ها هنگامی که کمبود کلسیم دارا هستند به سرعت تکمیل کننده کربنات کلسیم را انتخاب می نمایند عکس العمل مشابهی به هنگام فقدان بقیه مواد مغذی نیز مشاهده می شود در حالت نامساعد مطالعاتی ، طیوران به غذاهایی با طعم ضعیف بهتر از غذاهایی با چاشنی بالا عکس العمل نشان می دهند به این ترتیب شم چشائی پرندگان ممکن است از در بین برود .
تئوریهای
تهیه مصرف غذا مکانیسم های احتمالی زیادی جهت تهیه مقدار مصرف خوراک در پرنده ها وجود دارااست که برخی از آن‌ها عبارتند از : 1 تئوری گلوکوستاتیک 2 تئوری ترموستاتیک 3 انبساط لوله گوارشی 4 گردش اسیدهای آمینه و پروتئین خورده گردیده 5 مکانیسم لیپوستاتیک . تئوری گلو کوستاتیک ، بر اساس اندازه قند خون وگلوکز داخل شده به کبد سپس از مصرف طعام می باشد . دو‌مین ادله حساس در مصرف غذا تامین احتیاجات اسید آمینه ای آن ها می باشد تحت گزینش آزادانه خوراک جائی که منابع غذایی متفاوتی در دسترس باشد طیوران مقدار غذای مصرفیشان را جهت تامین احتیاجات اسید آمینه ای و انرژی تنظیم خواهند کرد . در وضعیت تجاری جائی که صرفا یک جور طعام در دسترس باشد اندازه مصرف طعام تحت تاثیر اندازه انرژی و نسبت اسیدهای آمینه قرار خواهند گرفت تئوری ترموستاتیک به طور نزدیکی با تهیه و تنظیم سکو حرارت تن حیوان رابطه دارااست وقتی که مرتبه حرارت به فراتر از نقطه رفاه ارتقاء می یابد مصرف خوراک کاهش می یابد چون روند متابولسیم در کنار کار هضم ، حرارت بدن را ارتقا داده و در فیض میزان مصرف طعام برای نگهداری حرارت تن موقعی که پرنده با حالت استرس گرمایی مواجه می باشد کاهش می یابدحرارت ناشی ازهضم ، بستگی به ترکیبات جیره دارد وقتی انرژی جیره بخش اعظم از منابع کربوهیدارت تامین شود به طور معنی داری حرارت بیشتری از غذاهای حاوی چربی به عامل مکانیسم انتقال فعال آنها به هنگام هضم ایجاد می گردد از طرف دیگر تهیه و تنظیم یک جیره با توازن اسیدهای آمینه ایده آل گرمای متابولیکی کمتری از جیره ای با عدم توازن اسیدهای آمینه ایجاد خواهد کرد چون در این فیس اسیدهای آمینه کمتری می بایست کاتابولیزه شوند بدین ترتیب میزان غذای مصرفی طیوران زیر تنش گرمائی می تواند توسط ارتقاء چربی جیره و به کار گیری از مکملهای اسیدهای آمینه ارتقا یابد در اختیار گرفتن حرارتی میزان مصرف خوراک در پرندگانی که در اثر معضل های دستگاه ایمنی بدن تب دارند کلیدی می باشد تحریک نخستین سیتو کینز منجر افزایش سرعت متابولیک مبنا و حرارت بدن می شود که این امر بدلیل جنبش مواد غذایی جهت حمایت کاستن هر مدل افزایش حرارت ، گرمای متابولیسمی در ارتفاع واکنش تب مشابه میزان مصرف طعام کاهش می یابد . انبساط لوله گوارش و تحریک لوله گوارش هم باید میزان مصرف غذا را در پرندگان زیر تاثیر قرار دهد البته در باره چگونگی تاثیر فعالیت دستگاه گوارش روی میزان مصرف خوراک در مقایسه با دیگر کارداران اطلاعات کمتری وجود داراست .Hodgkiss در سال 1981 وجود دو گونه گیرنده ی حساس به انبساط را در چینه دان ثابت کرد .
1- گیرنده هایی با انطباق پذیری آرام 2 گیرنده هایی با تطابق پذیری پرسرعت . گیرنده هایی با انطباق پذیری آهسته به هنگام انبساط چینه دان برای بازه طولانی فعال گردیده و به سرعت حرکت طعام امداد می نمایند ولی گیرنده هایی با انطباق پذیری پرسرعت با خوی تغذیه ای حیوان ارتباط دارا‌هستند گیرنده های انبساطی در سنگدان هم وجود داشته و آسیاب خوراک و حرکات دستگاه گوارش را کنترل می نمایند در راستی سنگدان محرک حرکات نرمال دستگاه گوارش می باشد بر بر خلاف پستانداران واکنشهای کارکشته روده در پرنده ها به علت جبران ارتفاع کوتاه روده می باشد همچنین جهت مخلوط کردن ماده هضمی با ترشحات دستگاه گوارش لوله گوارشی به صورت رفلکسی عمل کرده و به طور قدرتمندی ماده هضمی راجهت ارتقا هضم و جذب در روده کوتاه با آنزیم ترکیب می کند همینطور تعداد میکروبها را که شاید باعث بیماری گردیده و یا در جذب مواد غذایی رقابت می نمایند کاهش می دهد جنبش ضعیف روده موجب ارتقاء شدت بیماری آنتریت نکروتیک و در نتیجه به طور معنی داری موجب کاهش مقدار غذای مصرفی خواهد شد . تئوری لیپوستاتیک در دست گرفتن مصرف طعام در مرغهای برنا گوشتی نقش مهمتری در مقایسه با مرغهای پیرتر ایفا می کند مثل بسیاری از نوع ها در پرنده ها گران قدر و بالغ محتوی چربی بدن به وسیله تغییر و تحول انرژی گرفته گردیده از جیره و یا مصرف انرژی تغییر‌و تحول می کند به عبارت دیگر پرندگان مقدار مشخصی چربی در بدن دارا‌هستند و وقتی که این مقدار چربی به کمتر از آن نقطه رسد اندازه اخذ انرژی ارتقا خواهد یافت چون پرندگان گوشتی جهت ارتقا وزن و بهبود ضریب تبدیل تعیین شده اند در اختیار گرفتن کمی روی محتوی چربی بدن دارا هستند و این نقطه تنظیم چربی بدن به تیتر شاخص افزایش چربی بدن به طرف بالا جابجا می شود طبق تئوری لیپوستاتیک جوجه های امروزی به عامل افزایش تمایل ژنتیکی به چربی بالای بدنی پرخور گردیده اند این دلیلی می‌باشد که نشان می دهد چرا مقدار مصرف غذای جوجه های پرورشی بایستی جهت نگهداری چربی تن در مرحله قابل پذیرش برای حمایت از حداکثر عملکرد تولیدی محدود شود .
فاکتورهای غذایی که اندازه مصرف غذا را ذیل تاثیر قرار عر .
عامل ها تغذیه ای مختلفی اندازه مصرف طعام را تحت تاثیر قرار می دهند به ویژه در حالتی که ترکیبات غذایی جیره نبود داشته ویا اندازه آن بیش از نیاز جان دار باشد ولی مرغهای گوشتی برای ارتقاء وزن گزینش گردیده اند و در آنها تاثیر جیره روی اندازه مصرف غذا کمتر از مرغهای تخمگذار می باشد .
انرژی
جیره : مهمترین فاکتور قابل پیش بینی روی مقدار مصرف غذای مرغهای گوشتی ، محتوی انرژی جیره میباشد همان گونه که در بحث تئوری لیپوستاتیک ذکر شد پرنده ها جهت تامین احتیاجات انرژی متابولیک غذا مصرف خواهند رد نیاز انرژی دربرگیرنده انرژی برای نگهداری ، رشد و یا ساخت می باشد احتیاجات نگهداری بدن که بخش اعظم از نیازهای ساخت می باشد به وسیله حالت سلامتی پرنده ، درجه تحرک پرنده ، عمل فیزیکی و تداخل های اجتماعی می باشد ذیل تاثیر قرار می گیرد و از دست دادن گرمای تن که زیر تاثیر حرارت محیط گوشه و کنار ، رطوبت و جریان هوای محیط می باشد تغییر و تحول می نماید . به این ترتیب در شرای محتوای انرژی جیره کاهش یابد مقدار مصرف طعام را ارتقاء خواهد یافت تا وقتی که توسط پرشدن روده و یا این که سایر محدودیتهای فیزیولوژیکی محدود شود زیرا ضریب تبدیل خوراک از لحاظ اقتصادی در مرغهای تیپ گوشتی مهم میباشد تحریک ارتقا میزان مصرف غذا بوسیله کاهش تراکم کالری آن عملی نمی باشد چون فاکتورهای دیگری علاوه بر محتوی انرژی جیره همبستگی دارد .
پروتئین
و اسیدهای آمیه جیره
محتوای پروتئین و اسیدهای آمینه جیره تاثیر غیر مستقیم روی میزان مصرف خوراک دارد درصورتی که محتوای اسیدهای آمینه جیره به سطحی زیر احتیاجات رشد کاهش یابد ارتقا وزن تن کم خواهد شد در حالی که وزن بدن ناچیز می شود احتیاجات کالریک پرنده نیز کاهش خواهد یافت و متعاقبا اندازه مصرف خوراک به عامل کاهش انرژی اندک می شود عدم توازن اسیدهای آمینه جیره یا این که بدلیل جیره بندی بد و یا این که ناشی از اجزا غذایی با کیفیت تحت می باشد که موجب کاهش مقدار مصرف خوراک و کاهش راندمان ضریب تبدیل غذایی می شود بر عکس انرژی جیره پرنده ها گوشتی مقدار مصرف غذای خود را جهت تامین میزان اسیدهای امینه مورد نیاز تغییر نخواهند اعطا کرد مگر یک کمبود جزیی در او‌لین اسید آمینه محدود کننده باشد در چنین صورتی ارتقاء اندازه مصرف غذا با کاهش بازده ضریب تبدیل همپا خواهد بود .
میزان
وتیامینها و مواد معدنی جیره ویتامینها و مواد معدنی در درجه اول در متابولیسم به تیتر یک کوفاکتور کار مینمایند در حالیکه ماکرومینرالهایی نظیر کلسیم ، فسفر و منیزیوم به عنوان اجزا ساختمانی بدن نقش ایفا می کنند ویتامین ها ومواد معدنی ، مقدار مصرف غذا را تنها وقتی که سطحشان درجیره زیاد کم و یا این که چند برابر بیش از نیاز حیوان باشد پایین تاثیر قرار می دهد کمبود این مواد درجیره منجر ناراحتیهای متابولیکی می شود که به طور غیر بدون واسطه روی مقدار مصرف غذا تاثیر دارااست شاید نبود موادمعدنی مقدار مصرف خوراک را جهت تامین نیاز تحریک می کند در حالی که اندازه بیش از حد ویتامین های جیره و مواد معدنی موجب کاهش مقدار مصرف غذامی گردد ارتقاء مقدار مواد معدنی به طور معنی داری با ارتقا مقدار مصرف آب هم پا می‌باشد ارتقاء نمک جیره اندازه مصرف طعام را کاهش و مصرف آب را تحریک خواهد کرد ارتقا کلسیم جیره هم میزان مصرف خوراک را در مرغهای گوشتی در اکنون پرورش کاهش خواهد اعطا کرد .
فاکتورهای
ضد تغذیه ای طبیعت ماهب زیادی را در اختیار گیاهان قرارداده می باشد توانائی سنتز مواد شیمیایی اختصاصی به فرد که به عنوان ترکیبات ذخیره مواد غذایی و یا مکانیسمهای دفاعی کار می کنند از این پاراگراف می باشد بسیاری از این ترکیبات می توانند رشد حیوان را محدود کرده و یا موجب مرگ شوند ترکیباتی مانند ممانعت کننده پروتئاز ، گواتروژنها ، آلکالوئید ها ، اگزالاتها و فیتات ترکیبات طبیعی می‌باشند که می توانند در دسترس بودن مواد غذایی را برای پرنده محدود کرده مصرف ماده غذایی را کاهش داده و پرورش را در حیواناتی که آن را مصرف می کنند کاهش دهند . عوامل ضد تغذیه ای دیگری در طعام در نتیجه قارچ ، متابولیسم میکروبی و یا خویش گیاهان به عنوان یک مکانیسم دفاعی در پیش‌رو زخمها و یا عفونت تولید می شوند خوشبختانه حضور یک استدلال سمی در مصرف مواد مانعی ساخت نمی نماید روشهای فرایندی زیادی برای خنثی کردن و سم زدایی ترکیبات ضرر و زیان آور ضایعات و مواد زاید در دسترس می باشد مواد غیر سمی در هیچ سطحی از مصرف ، محدود کننده نمی باشند ولی مصرف در تراز پایین حتی برای ترکیبات سمی نیز می تواند بدون هر گونه اثر خسارت آور تحمل شود .
مصرف
آب آب مهمترین ماده غذایی در جیره طیوران می باشد در صورتیکه چه میزان مایحتاج نمی تواند در مقایسه با دیگر مواد غذایی به سادگی اندازه گیری شود اندازه آب مورد نیاز طیوران گوشتی بستگی به حرارت محیط ، رطوبت نسبی اجزا جیره ، سرعت رشد و راندمان گشوده جذب آب بوسیله کلیه دارااست آب در تن به تیتر یک حلال عمل می کند که مواد غذایی را در بدن حل و مواد زاید رادفع می نماید در درون تن بسیاری از واکنشهای شیمیایی بوسیله آنزیمها ، در محفظه محلول انجام گردیده و هیدرولیز می گردند بدلیل گرمای بالای آب ، تغییرات خیلی کوچکی در حرارت تن می شود حرارت نهان تبخیر آب هم زیاد بالا ست وتبخیر آن از پرنده قسمتی مهم از تهیه حرارتی تن پرنده را به عهده دارااست همینطور مصرف اندازه غذای مصرفی آب می نوشند اما میزان واقعی مصرف آب ، بستگی به گونه غذا ، حرارت محفظه و عامل ها رئیس یتی داراست ارتقا پروتئین ناپخته جیره اندازه مصرف آب و نسبت آب به غذا را افزایش میدهد غذاهای کرامبل و یا پلت شده نسبت به غذاهای مش هم آب و نیز اندازه مصرف طعام را ارتقا می دهند اما نسبت آب به طعام نسبتاً ثابت باقی می ماند ارتقاء نمک جیره و دیگر مواد معدنی اسمولیتیکی مقدار مصرف آب را جهت تنظیم افزایش مواد معدنی و دفع آن‌ها از روش همه افزایش می دهد مصرف آب مهم‌ترین تاثیر را روی اندازه مصرف خوراک وقتی داراست که مصرف محدود شود و آب تن راتحت تاثیر قرار دهد در دسترس بدن آب بستگی به تراکم گله و فضای آبخوریها دارد اگرچه آبخوریهای قطره ای کاراتر و بهداشتی بوده ولی این آبخوریها میزان جریان آب کافی برای بوقلمونها آنگاه از سن 6 هفتگی آماده نمی نمایند ومتعاقبا مقدار مصرف خوراک تحت تاثیر قرار می گیرد .
فاکتورهای مدیریتی که اندازه مصرف طعام را تحت تاثیر قرار می دهند .
اندازه مصرف طعام به طور معنی داری در بین گله ها یا فارمهایی با امکانات شبیه حتی در‌صورتی‌که غذای یکسانی را مصرف نمایند و امرها مدیریتی مشابهی را تعقیب کنند می تواند اختلافهایی درنحوه رئیس و بیماری می باشد سه استدلال مدیریتی که می تواند روی اندازه مصرف غذای طیوران گوشتی موثر باشد عبارتنداز : 1 دسترسی به آب و غذا 2 تنشهای محیطی 3 بیماری . تاثیر نسبی هر یک از این فاکتورها روی میزان مصرف غذا بستگی به تراکم گله دارااست هر چقدر تراکم گله ارتقا یابد تقاضا و رقابت برای نیازهای اساسی ، مانند آب ، طعام ، بستر و هوا ارتقاء می یابد . اعتنا به هر یک از این عوامل عمومی برای پرندگان جهت مصرف طعام در حد پتانسیل ژنتیکیشان حیاتی می باشد در تحت به طور خلاصه به هر یک از کارداران مدیریتی که روی میزان مصرف خوراک تاثیر دارا هستند اشاره می شود .
دسترسی
به غذا و آب طیور گوشتی می بایست آزادانه و فارغ از هر نوع محدودیتی به غذا و آب از روز جایگزینی در تالار تا روزی که به بازار نبی می شوند دسترسی داشته باشد دانخوری و آبخوری می بایست به تعداد کافی در دسترس باشد در این صورت رقابت کمی در ارتفاع تغذیه طیوران به وجود می آید دانخوریها و آبخوریها نباید درتمام طول روز اشغال باشندزیرا پرندگان ضعیف درون گله قوی به مصرف مقدار غذای موضوع نیاز خویش به طور آزادانه نخواهند بود در شرای تفاوت زیادی در وزن بدن گله مشاهده شود در حقیقت فضای دانخوری کافی برای هر پرنده وجود ندارد حتی در‌صورتی‌که دانخوری کافی هر پرنده وجود ندارد حتی در حالتی که دانخوری کافی برا هر پرنده وجود داشته باشد سطر دانخوریها می بایست طوری باشد که کلیه طیوران به راحتی بدون فشار بیش از حد به طعام دسترسی داشته باشند تا یکسانی گله مراقبت شود باید توجه کرد که سطح بستر زیر دانخوریها بیش از اندازه مرتفع و یا این که قلیل عمق نباشد تا تفاوت ارتفاع فی مابین دانخوریها ارتقا نیابد طرح مناسب دانخوریها و تنظیم جریان خوراک در آنها برای هر پن نیز حیاتی می باشد طرح دانخوریها می بایست مناسب مقدار طیوران باشد مسافت سیمهای گریل ، جریان طعام و عمق آن در هر پن و مدت دوباره پرشدن آن هم با اهمیت می باشد بسیاری از زمان ها یکسری دانخوری در ردیف دانخوریها بدلیل تهیه و تنظیم بد جریان غذا و یاعدم کارکرد مطلوب اپراتور از طعام خالی می ماند . بالاخره پرنده ها گوشتی نباید هیچ گاه فارغ از خوراک باشند زیرا این طیوران کارکشته به جبران کمبود خوراک بوسیله ارتقاء میزان مصرف غذایشان در مدت بعدی نخواهند بود هر پرنده مطابق برنامه غذایی متداول خود در ارتفاع روز غذا مصرف می کند و هرگونه توقف طعام خوردن برنامه غذایی بعدی را مختل خواهد کرد و رقابت بین گله را ارتقا می دهد توقف غذایی که بخش اعظم از 4 ساعت ادامه یابد حساسیت به بیماری آنتریت را افزایش خواهد اعطا کرد که شدیدا اشتها و مقدار مصرف غذا را کاهش خواهد بخشید طیوران برنا به توقف مصرف خوراک حساستر میباشند .
تنشهای
محیطی : تنش
تاثیر بدی روی اندازه مصرف غذا در طیور کوشتی دارااست بالا رفتن تراز بعضی از هورمونها به هنگام استرس منجر انتقال سوخت تن جهت برخورد جنگندگی و یا پرواز می گرددجذب مواد غذایی و حرکات دستگاه گوارش اصولا در ارتفاع واکنشهای استرس کاهش می یابد استرس شدید زود گذر احتمال دارد سبب ساز یک کاهش آنی در میزان مصرف طعام و یا کارایی می شود استرس خراب و بحرانی یک تاثیر قابل اعتنا و مدام روی میزان مصرف طعام خواهد داشت در کل تنش خراب وبحرانی به وسیله سه عامل تنش زای محیطی می تواند ایجاد شود : 1- تنش گرمایی 2- وضعیت بد هوا 3- حالت غیر مناسب بستر بیماری
و تنشهای ایمنولوژیکی تنش ایمنولوژیکی تولید شده به وسیله بیماری تاثیر با اهمیت و معنی داری روی مقدار مصرف طعام دارد در شرای چه بیماری آنتریت تاثیر قابل مشاهده ای روی کاهش میزان مصرف غذا دارااست هر آنتی ژنی هم که عکس العمل ایمنی را بالا پیروزشود موجب کاهش اشتها می شود عکس العمل سیستم ایمنی ذاتی زیاد به مواد مغذی تهی دست است ومقدار ماده غذاییبا بخش اعظم از سیستم ایمنی اکتسابی کاهش می دهد تحریک اول آبشار سیتوکینها همپا با عکس العمل ایمنی ذاتی مستقیما اخلاق پرنده را تغییر‌و تحول می دهد بی حالی کاهش عمل جمعی و بی اشتهایی در نتیجه تاثیر اینترلوکئین روی مغر و تغییر در سرعت متابولیسم مبنا و وجود تب می باشد .این تغییر‌و تحول رفتارها موجب کاهش اندازه مصرف طعام و وزن می گردند علاوه بر کاهش اندازه مصرف خوراک حالت تغذیه ای پرنده که سیستم ایمنی آن تحریک گردیده به وسیله کاهش جذب بعضی از مواد غذایی اندک می شود .


برچسب: دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه کشی، خرید دستگاه جوجه کشی، خرید ماشین جوجه کشی،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ بهمن ۱۳۹۷ساعت: ۰۸:۵۷:۰۳ توسط:علی پور موضوع: نظرات (0)